Pui Crispy Tandoori cu Sos Raita este o rețetă pregătită și scrisă de Maya Borod
Iată o rețetă simplă pentru pui tandoori cu sos raita. Acest preparat indian faimos este perfect pentru prânz sau cină pentru că e ușor și rapid de făcut. Marinada din condimente tradiționale dă cărnii o aromă inedită iar fulgii de porumb o fac să fie super crocantă. În combinație cu sosul răcoritor raita, e absolut delicioasă!
Ingrediente pentru pui Tandoori:
- 500 de grame de pui
- 3-4 linguri de iaurt grecesc
- 2 căței de usturoi
- Condiment pentru Pui Tandoori de la Fuchs
- Puțină sare
- 1 ou
- 3-4 linguri de făină
- 150 de grame de fulgi de porumb
Ingrediente pentru sos Raita:
- 200 de grame de iaurt grecesc
- Puțină mentă
- Fulgi Piri Piri după gust
- Un sfert de ceapă mica tăiată mărunt
- 2 castraveți mici tăiați cubulețe
- Puțin pătrunjel
Mod de preparare:
- Într-un bol mare puneți iaurt, usturoi, ulei de măsline, puțină sare și Condiment pentru Pui Tandoori de la Fuchs. Amestecați totul foarte bine.
- Acoperiți puiul cu marinadă în întregime.
- Tăvăliți feliile de pui prin făină, ou și fulgi de porumb.
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Așezați bucățile de pui pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și gătiți la cuptor timp de aproximativ 25 de minute sau până când devin aurii.
- Într-un alt bol, amestecați iaurtul cu puțină mentă, fulgi Piri Piri, cubulețe de castraveți, un sfert de ceapă mica tăiată mărunt și pătrunjel.
- Serviți puiul tandoori fierbinte alături de sosul raita.
Găsiți toate condimentele pe www.punegust.ro
Gourmet!