Tocăniță de ciuperci la ceaun, cu mămăligă

Salvează rețeta de tocăniță de ciuperci cu mămăligă – una din cele mai simple și delicioase rețete, perfectă pentru început de toamnă!

Zilele astea de toamnă caldă sunt absolut minunate pentru gătit afară la ceaun. E adevărat că e o plăcere să gătesc în ceaunele de la Petromax, pe masa specială pentru ele și cu toate accesoriile care fac ca totul să fie foarte ușor și confortabil.

Produsele  Petromax sunt disponibile in magazinele partenere în Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu si online la Verdon, Grillstore și Campinggrill

Rețeta video Tocăniță de ciuperci la ceaun, cu mămăligă

Ingrediente:

1 kg ciuperci champignon
2 ceape
1 ardei roșu
3 roșii tocate li decojite
4 lingurițe boia dulce
3 linguri ulei
sare, piper
1 crenguță cimbru

pentru mămăligă
1 l apă
300 g mălai
50 g unt
puțină sare

Mod de preparare:

  1. Am călit ceapa și ardeii în ulei încins, apoi am adăugat ciupercile și le-am gătit cîteva minute până când au devenit moi și s-au rumenit puțin.
  2. Am adăugat roșiile tocate și boiaua și o crenguță de cimbru am lăsat totul la fiert aproximativ 20 minute cu capac.
  3. Între timp am pregătit mămăliga. Am pus apă la fiert cu puțină sare și când a dat în clocot, am adăugat mălaiul treptat, amestecând în același timp cu un tel. Am fiert mămăliga vreo 5-6 minute amestecând constant. La final am adăugat și 50 de grame de unt.

Le-am servit împreună!
Enjoy!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*