Maioneză cu ouă fierte

Salvează rețeta de maioneză cu ouă fierte, sau maioneza fără ou crud. Îmi doream să încerc de multă vreme această rețetă, în special pentru cei care nu vor sau nu pot consuma ouă crude. Primesc mereu comentarii și mesaje legate de acest aspect, atunci când postez o rețetă cu maioneză clasică.

Așadar, iată o rețetă care poate înlocui cu succes maioneza cu ou crud. Textura este identică, gustul e aproape identic. Se simte doar o notă de gust de albuș fiert, dar foarte, foarte puțin. Chiar am fost foarte plăcut surprins de cum a ieșit.

Totuși, eu am să rămân în continuare rețeta clasică de maioneză, cu gălbenuș crud, Îmi place mai mult, sau poate e doar obișnuința gustului, dar așa cum spuneam, am încercat această alternativă pentru voi.

Rețeta video de Maioneză cu ouă fierte

Ce face ca această maioneză să fie o alternativă sănătoasă?

Această maioneză folosește ouă fierte, eliminând riscul de contaminare cu bacterii datorită ouălor crude. De asemenea, este o opțiune potrivită pentru persoanele care evită ouăle crude din diverse motive.

Cum se compară textura și gustul acestei maioneze cu cea tradițională?

Textura și gustul sunt surprinzător de asemănătoare cu maioneza clasică. Poate exista o ușoară notă de albuș fiert, dar în general, rezultatul final este plăcut și aproape identic.

De cât timp de mixare este nevoie pentru a obține textura corectă?

Timpul de mixare poate varia în funcție de puterea blenderului utilizat. Cu toate acestea, în general, maioneza ar trebui să se lege în aproximativ 30 de secunde de mixare la viteză medie sau mare.

Pot folosi alte tipuri de ulei în această rețetă?

Da, puteți experimenta cu diferite tipuri de ulei, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de avocado sau uleiul de rapiță. Alegeți uleiul care se potrivește gustului și preferințelor voastre.

Pot folosi altă cantitate de sare?

Da, cantitatea de sare poate fi ajustată în funcție de preferințe. Adăugați mai multă sau mai puțină sare după gust.

Cum pot păstra maioneza preparată?

Maioneza poate fi păstrată în frigider într-un recipient închis ermetic. Consumați în termen de câteva zile pentru a vă asigura prospețimea și siguranța alimentară.

Pot folosi această maioneză în rețetele mele obișnuite?

Da, această maioneză poate fi folosită în orice rețetă care necesită maioneză tradițională. Poate fi adăugată în salate, sandwich-uri, sosuri sau alte preparate preferate.

Cum pot ajusta consistența maionezei?

Dacă doriți o consistență mai subțire, puteți adăuga treptat câte puțină apă până obțineți consistența dorită. Adăugați lichidul treptat și mixați până se obține textura dorită.

Pot să folosesc un alt aparat în loc de blender?

Da, puteți încerca și alte aparate de bucătărie, cum ar fi chopper-ul sau robotul de bucătărie. Rezultatul poate varia în funcție de performanța aparatului folosit și de durata de mixare.

Rețetă de maioneză cu ouă fierte – Alternativă sănătoasă la maioneza tradițională

Ingrediente:

 • 4 ouă fierte tari
 • 50 ml ulei
 • 75 ml apă
 • o linguriță muștar
 • 1/n linguriță sare
 • opțional o lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare:

 1. Ouăle fierte trebuie să fie reci. Le-am tăiat în 2 și le-am adăugat în blender, împreună cu uleiul, apa, muștarul și sarea.
 2. Am mixat pe viteză mică la început, apoi am crescut viteza blenderului. După vreo 30 de secunde deja maioneza era legată. Timpul de mixare depinde de puterea și performanța blenderului, deci dacă aveți un alt model, posibil să trebuiască mixat ceva mai mult.
 3. Am gustat maioneza și mi s-a părut puțin cam densă, așa că am mai adăugat încă o lingură de apă. La această fază, în locul apei, puteți adăuga zeama de lămâie dacă vă place. Am mixat din nou încă 20 de secunde.
  Puteți regla consistența adăugând în continuare 1-2 linguri de apă, în funcție de preferințe.
  Se folosește exact ca maioneza clasică, pentru salate, sandwich-uri, sosuri etc.

Later edit: nu știu dacă maioneza cu ouă fierte iese la fel de fină dacă e făcută în chopper, robot de bucătărie sau blender de mână. Probabil că da, în funcție de cât sunt de performante aceste aparate și de cât de mult mixați. Eu am încercat doar varianta asta, dar aștept să îmi spuneți voi dacă încercați.

Enjoy!

Dacă cauți o variantă mai sănătoasă și sigură a maionezei tradiționale, iată o rețetă delicioasă și ușor de preparat. Această maioneză cu ouă fierte este ideală pentru cei care doresc să evite consumul de ouă crude sau pentru cei care nu pot consuma ouă crude. Textura și gustul sunt surprinzător de apropiate de maioneza obișnuită, cu o notă subtilă de albuș fiert. Această rețetă reprezintă o alternativă excelentă și se poate folosi în aceleași feluri ca maioneza clasică, în salate, sandwich-uri și sosuri.

Maioneză cu ouă fierte

5 from 1 vote
Recipe by Cristian Borod Course: AperitivCuisine: InternationalaDifficulty: ușor
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

0

minutes
Calories

387

kcal

Maioneza rapidă doar cu ouă fierte ! Iese sigur!

Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente

 • 4 buc 4 ouă fierte tari

 • 50 ml 50 ulei

 • 75 ml 75 apă

 • 1/2 linguriță 1/2 sare

 • 1 lingură 1 zeamă de lămâie (opțional)

 • 1 linguriță 1 muștar

Mod de preparare

 • Răcește ouăle fierte înainte de a începe procesul de preparare. Taie ouăle în jumătate și adaugă-le în blender, împreună cu uleiul, apa, muștarul și sarea.
 • Începe mixarea la viteză mică, crescând treptat intensitatea blenderului. După aproximativ 30 de secunde, vei observa că maioneza începe să se lege. Durata mixării poate varia în funcție de puterea blenderului tău. Dacă folosești un model diferit, poate fi necesar să mixezi puțin mai mult.
 • Pentru a regla consistența, poți adăuga o lingură de apă suplimentară dacă consideri că maioneza este prea densă. Dacă preferi, poți înlocui apa cu zeama de lămâie pentru o notă subtilă de prospețime. Mixează încă 20 de secunde pentru a omogeniza.
  Pentru o consistență mai subțire, adaugă în continuare 1-2 linguri de apă, în funcție de preferințe.
 • Maioneza cu ouă fierte poate fi utilizată în aceleași moduri ca varianta tradițională, adăugând savoare salatelor, sandwich-urilor, sosurilor și altor preparate preferate.

Rețeta video

Tips & Tricks

 • Pentru rezultate optime, rețeta a fost testată cu un blender. Dacă încercați alte metode de preparare, vă rugăm să împărtășiți rezultatele voastre cu noi!
 • Bucurați-vă de această alternativă sănătoasă la maioneza clasică și savurați fiecare masă!

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*