Mereu aștept sezonul cartofilor noi și încerc să profit la maxim de scurta perioadă în care sunt cei mai gustoși! Se potrivesc incredibil de bine cu sosul cremos de brânză pe care l-am pregătit special pentru ei. Dacă și vouă vă surâde combinați asta, trebuie neapărat să încercați! Pentru sos e nevoie de o brânză gustoasă și cremoasă. Eu am folosit Edelpilz Bergader. Se topește imediat în sos, iar gustul e desăvârșit.
Ingrediente
500 g cartofi noi
20 g unt
o lingură ulei de măsline
sare
pentru sos:
10 g unt
250 ml smântână lichidă pentru gătit
30 g brânză Edelpilz Bergader
sare, piper
fulgi de chilli
mărar proaspăt
Mod de preparare:
1. Am spălat bine cartofii și i-am fiert cu tot cu coajă. I-am tăiat în jumătate pentru că au fost destul de mari. Daca sunt mici, nu este nevoie să îi tăiați.
2. Am prăjit cartofii în puțin unt, cu puțin ulei de măsline, cât să prindă o crustă crocantă.
3. Într-o altă tigaie am adăugat puțin unt , smântâna, sare, piper și fulgi de chilli după gust. Am fiert totul la foc mic aproximativ 5 minute, amestecând mereu, până când sosul a început să se îngroașe.
4. Am servit cartofii noi prăjiți cu sosul cremos, cu brânză și mărar proaspăt presărate deasupra.
Sosul de brânză e foarte fin și e incredibil de gustos. Puteți ajusta intensitatea gustului de brânză, adăugând mai multă sau mai puțină, dar oricum rezultatul va fi memorabil! Eu sigur voi repeta rețeta asta. Poate chiar mâine
Poftă bună!