Cartofi noi cu sos cremos de brânză

Mereu aștept sezonul cartofilor noi și încerc să profit la maxim de scurta perioadă în care sunt cei mai gustoși! Se potrivesc incredibil de bine cu sosul cremos de brânză pe care l-am pregătit special pentru ei. Dacă și vouă vă surâde combinați asta, trebuie neapărat să încercați! Pentru sos e nevoie de o  brânză gustoasă și cremoasă. Eu am folosit  Edelpilz Bergader. Se topește imediat în sos, iar gustul e desăvârșit.

Ingrediente

500 g cartofi noi

20 g unt

o lingură ulei de măsline

sare

pentru sos:

10 g unt

250 ml smântână lichidă pentru gătit

30 g brânză Edelpilz Bergader

sare, piper

fulgi de chilli

mărar proaspăt

Mod de preparare:

1. Am spălat bine cartofii și i-am fiert cu tot cu coajă. I-am tăiat în jumătate pentru că au fost destul de mari. Daca sunt mici, nu este nevoie să îi tăiați.

2. Am prăjit cartofii în puțin unt, cu puțin ulei de măsline, cât să prindă o crustă crocantă. 

3. Într-o altă tigaie am adăugat puțin unt , smântâna, sare, piper și fulgi de chilli după gust. Am fiert totul la foc mic aproximativ 5 minute, amestecând mereu, până când sosul a început să se îngroașe.

4. Am servit cartofii noi prăjiți cu sosul cremos, cu brânză și mărar proaspăt presărate deasupra.

Sosul de brânză e foarte fin și e incredibil de gustos. Puteți ajusta intensitatea gustului de brânză, adăugând mai multă sau mai puțină, dar oricum rezultatul va fi memorabil! Eu sigur voi repeta rețeta asta. Poate chiar mâine 

Poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*