Supă cremă de țelină

Salvează rețeta de supă cremă de țelină , foarte ușor de făcut și foarte gustoasă și sănătoasă! Eu am servit-o cu crutoane de pâine dar se potrivește bine și cubulețe prăjite de bacon sau semințe de dovleac și/ sau floarea soarelui. Puneți deasupra orice vă place.

Ingrediente:

500 g țelină
1 cartof
1 ceapă
1/2 ardei gras
200 ml lapte bătut
sare, piper
apă – aproximativ 800 ml
crutoane de pâine

Rețeta video Supă Cremă de Țelină

Mod de preparare:

  1. Am curățat toate legumele și le-am tăiat cuburi. Am adăugat apă cât să le acopere. Am presărat puțină sare și piper, apoi le-am pus la fiert la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute sau până când țelina s-a fiert bine. Este gata atunci când putem trece ușor furculița printr-un cub de țelină.
  2. După ce legumele s-au fiert, am mixat totul cu blederul până când am obținut o cremă fină. Am adăugat laptele bătut și am potrivit gustul cu sare și piper, după gust. Laptele bătut se poate înlocui cu kefir sau cu iaurt de băut, după preferințele voastre.
  3. Așa cum am spus și mai sus, am servit supa cu crutoane de pâine. Am mai adăugat și câteva picături de ulei de măsline extravirgin, piper și fulgi de chilli.

Dacă ți-a plăcut supa cremă de țelină, încearcă și Supa cremă de legume sau Supa cremă de broccoli.

💡Tips& Tricks: Dacă doriți o supă-cremă mai densă, înainte de a mixa, scoateți o parte din apa în care au fiert legumele. Iar dacă doriți o supă cremă mai light, mai puțin densă, adăugați câte puțină apă sau lapte.

Supă cremă de țelină

Recipe by Cristian Borod
5.0 from 1 vote
Course: SupăCuisine: InternaționalăDifficulty: Ușor
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

197

kcal
Total time

40

minutes

    Rețeta de supă cremă de țelină , foarte ușor de făcut și foarte gustoasă și sănătoasă

    Cook Mode

    Păstrează deschis ecranul device-ului tău

    Ingrediente

    • 500 g țelină

    • 1 buc cartof

    • 1 buc ceapă

    • 1/2 buc ardei gras

    • sare, piper

    • 0,8 l apă

    • 200 ml lapte bătut

    • crutoane

    Mod de preparare

    • Am curățat toate legumele și le-am tăiat cuburi. Am adăugat apă cât să le acopere. Am presărat puțină sare și piper, apoi le-am pus la fiert la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute.
    • După ce legumele s-au fiert, am mixat totul cu blederul până când am obținut o cremă fină. Am adăugat laptele bătut și am potrivit gustul cu sare și piper, după gust.
    • Am servit supa cu crutoane de pâine. Am mai adăugat și câteva picături de ulei de măsline extravirgin, piper și fulgi de chilli.

    Rețeta video

    Tips & Tricks

    • Laptele bătut se poate înlocui cu kefir sau cu iaurt de băut, după preferințele voastre.

    Ai încercat această rețetă?

    Tag @bucatarmaniac pe Instagram

    Ți-a plăcut această rețetă?

    Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

    Ți-a plăcut această rețetă?

    Follow us on Facebook

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *