Mic dejun cu ouă la cuptor și pâine prăjită cu slănină

Vă propun o nouă idee de mic dejun foarte simplu de făcut, și foarte sănătos. Ingredientele secrete în rețeta aceasta, cele care o fac foarte, foarte gustoasă sunt untura de mangalița și slănina maturată care e fix așa cum trebuie să fie.  

Am descoperit recent produsele Mangalitza Food Art care sunt exclusiv din ingrediente naturale (carne de la porci mangalița rasă pură, crescuți în libertate si hrăniți natural, fără chimicale sau antibiotice), iar despre carnea de mangalița este cunoscut faptul că este săracă în colesterol dar bogată în acizi grași nesaturați.

Găsiți toate produsele Mangalița Food Art  în magazinul online, care livrează în toată țara.

Dar haideți să vă povestesc cum am făcut:

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • puțină brânză telemea
  • 10-15 roșii cherry
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță untură de mangalița
  • 4-6 felii de pâine prăjită
  • felii subțiri de slănină maturată

Mod de preparare:

1. Am pus pâinea la prăjit, în prăjitorul de pâine. Am pornit cuptorul la 160 °C.

2. Între timp, am încins într-o tigaie puțină untură de mangalița și am adăugat usturoiul tăiat mărunt, alături de roșiile cherry tăiate în 4 și puțină sare. Le-am rumenit 2 minute.

3. În 2 vase ceramice individuale, am așezat roșiile gătite mai devreme, puțină brânză telemea și câte un ou.  Deasupra am presărat fulgi de sare și piper. Am pus ambele vase într-o tavă la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute la 160°C. Dacă vreți ouăle moi, atunci scoateți-le din cuptor când vedeți că gălbenușul începe să se acopere cu o peliculă albă (albuș).

4. Cât timp s-au copt ouăle, am pregătit pâinea prăjită, cu felii foarte subțiri de slănină maturată de mangalița. Slănina maturată e diferită de cea afumată, are un gust foarte plăcut și se servește în felii cât mai subțiri spre deosebire de slănina afumată care poate fi servită și în bucatele mai groase.

Când ouăle sunt gata, se servesc imediat cu felii de pâine prăjită cu slănină maturată de mangalița.

Poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*