
Gyros delicios cu tzatziki și cartofi prăjiți. Am promis că vă arăt ce am făcut cu carnea rămasă de la un pui copt la cuptor. Se poate face și cu carnea rămasă de la supa de pui sau de fapt cu orice friptură rece. Poate fi carne de porc sau vită. Lipiile le-am luat de la Lidl, tzatziki-ul l-am făcut rapid. A fost totul gata în maxim 15 minute, exact cât a durat să se prăjească cartofii în airfryer. A ieșit atât de bun, încât e musai să încercați și voi. Noi sigur mai facem! Las mai jos Ingredientele și modul de preparare:
Ingrediente:
- Carne de pui rămasă de la un pui la cuptor, fără oase
- 1 castravete
- 5-6 linguri iaurt grecesc (de preferat stragisto sau scurs
- 1 cățel de usturoi
- oregano uscat
- 2 roșii
- 1 ceapă
- condimente pt. gyros/Souflaki
- sare
- ulei de măsline extravirgin
- lipii sau chifle
- cartofi prăjiți

Mod de preparare Gyros rapid cu pui, tzatziki și cartofi prăjiți:
1. Am pus cartofii la prăjit în airfryer.
2. Am scos carnea de pe oasele și le-am tăiat bucăți mai mici. Inclusiv pielea. Am pus puțin ulei de măsline într—o tigaie pe foc mediu și am adăugat carnea. Am adăugat sare și condiment pentru gyros (găsiți la Lidl când e săptămâna grecească). Dacă nu aveți puneți piper, oregano, cimbru, chilli după gust. Am prăjit carnea câteva minute până când a început să se rumenească.
3. Între timp am făcut rapid și tzatziki. Nu se poate gyros fără Tzatziki Am dat un castravete pe răzătoare și l-am stors de cât mai multă zeamă pe care am aruncat-o. Am amestecat castravetele ras cu iaurt grecesc, un cățel de usturoi zdrobit, puțin ulei de măsline, oregano și sare.
4. Am montat rapid gyros -ul (de fapt ai ieșit 3): am tăiat lipia în două, apoi am adăugat tzatziki, carnea prăjită, felii de roșii și inele de ceapă. Am servit imediat cu cartofi prăjiți!
Musai să încercați! Gustul e exact ce trebuie! Aștept poze de la voi!
Din vacanță v-am adus o rețetă nou – nouță de SOUVLAKI. Una pe care nici eu nu o gustasem mai înainte și de care am fost foarte plăcut surprins. E ușor de făcut, dar necesită puțină răbdare, însă la final veți fi răsplătiți cu cele mai delicioase frăgărui pe care le-ați mâncat vreodată. Promit!
Iar cum se poate face cel mai bun tzatziki de la zero, inclusiv iaurtul grecesc, am povestit în video de AICI














O idee excelenta pt left-overs