Vinete Parmigiana

Parmigiana de vinete sau Melanzane alla Parmigiana este una din rețetele mele preferate de vară, așa că m-am gândit că e perfectă pentru invitația pe care mi-a adresat-o Chef Antonio Passarelli de a găti ceva delicios, autentic Italienesc.
Pregătind aceste vinete atât de gustoase, cu ingrediente atât de simple, dar care împreună creează o mâncare desăvârșită, mi-am adus aminte de cea mai recentă vacanță petrecută în Italia și de toate aromele și bunătățile pe care le-am întâlnit acolo.
Secretul rețetelor italienești autentice în simplitatea lor, dar mai ales în calitatea ingredientelor. De aceea am preferat să folosesc Passata Cirio obținută din roșii coapte și dulci, fără zahăr adăugat. Toate produsele Cirio sunt certificate pentru cele mai înalte standarde de calitate și sunt este obținute din ingrediente naturale atent selectate, monitorizate “de la sămânță la furculiță”.

Ingrediente:

3- 4 vinete
500 g Passata Cirio
300 g mozzarella
150 g parmezan
sare, piper
o ceapă mică
ulei de măsline extravirgin
frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare:

  1. Preparăm un sos de roșii foarte simplu. Călim ceapa în puțin ulei de măsline până când se înmoaie, apoi adăugăm passata de roșii, sare, piper și frunze proaspete de busuioc. Lăsăm totul să fiarbă timp de 20 de minute. Între timp, pregătim vinetele.
  2. Tăiem vinetele felii pe lungime și le presărăm cu puțină sare. Le scurgem de zeama lăsată, le uscăm cu un prosop de hârtie apoi le prăjim în puțin ulei de măsline, câteva minute pe ambele părți, până când se înmoaie și se rumenesc.
  3. Într-un vas termorezistent, punem câteva linguri de sos de roșii, apoi un strat de felii de vinete prăjite, mozarella și parmezan. Apoi, din nou un strat de vinete, sos mozzarella și parmezan și continuăm până când umplem vasul. Ultimul strat trebuie să fie mozzarella și parmezan.
  4. Dăm totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 180 °C, apoi servim imediat cu pâine proaspătă.
    Nu uitați de premiile super-faine din campania Cirio #gatesteitalieneste. Detalii aici.
    Poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*