Ardei umpluți în stil italian

Ardei umpluți în stil italian este rețeta cu care am răspuns provocării lui Chef Antonio Passarelli de a găti ceva delicios, care să îmi aducă aminte de Italia. Am ales această rețetă pentru că îmbină perfect toate aromele bucătăriei italiene și îmi aduce aminte de simplitatea si gustul extraordinar al preparatelor pe care le-am gustat acolo.

Secretul rețetelor italiene autentice stă în calitatea ingredientelor folosite. De aceea am preferat să folosesc roșiile decojite Cirio. Sunt roșii italienești cu gust autentic și nu conțin zahăr adăugat. Toate produsele lor sunt certificate pentru cele mai înalte standarde de calitate. De altfel, toată gama de produse Cirio este obținută din ingrediente naturale atent selectate, monitorizate “de la sămânță la furculiță”.

Nu știu cum sunteți voi, dar mie mi s-a făcut un dor nebun de Italia, iar aromele mediteraneene îmi aduc aminte de ultimele vacanțe pe care le-am petrecut plimbându-ne pe străduțe înguste ale Italiei, și gustând toate bunătățile care ne-au ieșit în cale. Abia aștept să ajung acolo din nou!

Ingrediente:


4-6 ardei grași
1 ceapă mare
2 căței de usturoi
400 G roșii decojite CIRIO
150 G orez fiert
2 linguri ulei de măsline
mozzarella
oregano, chilli
sare, piper

Mod de preparare:

  1. Am călit ceapa și usturoiul în puțin ulei de măsline cu puțină sare.
  2. Am adăugat carnea și am amestecat câteva minute. Apoi am adăugat 400 de grame de roșii decojite @cirioromania și am condimentat cu piper, oregano și chilli.
  3. După 20 de minute în care totul a fiert la foc mic, am adăugat orezul fiert.
  4. Am umplut jumătăți de ardei, iar deasupra am așezat câte o bilă de mozzarella.
  5. Am dat totul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 180 de grade Celsius.
  6. Se servesc imediat!
    Cei mai buni ardei umpluți pe care i-am făcut vreodată! Trebuie să încercați neapărat!
    Poftă bună!
    Nu uitați de premiile super-faine din campania Cirio #gatesteitalieneste. Detalii aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*