Friptură de porc cu Whiskey

Alți utilizatori au mai citit și :

Friptura delicioasa marinata cu whiskey

Rețeta video pentru friptura de porc incredibilă, marinată în whiskey o aveţi puțin mai jos.

Crăciunul de anul acesta va fi diferit, dar poate mai bun și mai gustos, cu reţete speciale, pregătite cu drag, acasă, alături de cei apropiați.

Trebuie să vă spun că este extraordinar de gustoasă și foarte fragedă. De fapt, am pregătit un întreg meniu pentru masa de Crăciun, doar rețete simple și incredibil de gustoase pe care le veţi găsi în Highlights pe pagina mea de Instagram.

Mi-a plăcut foarte mult melodia aleasă pentru acest video, mi se pare foarte potrivită pentru sărbători și pentru acest video în special. Sper să vă placă și vouă la fel de mult.

Friptura arată foarte bine așa rulată, dar nu este obligatoriu să o legați la fel. Eu am avut o bucată de carne care mi-a permis să fac asta. Am găsit la măcelărie o bucată de piept de porc cu tot cu șoric și am rulat-o simplu fără să o condimentez de loc.

Am preparat marinada din muștar, ulei, whiskey, praf de usturoi, pastă de roșii, cimbru uscat, sare, piper și miere. Am amestecat bine și am acoperit toată suprafața cărnii cu această compoziție aromată care conține tot ce trebuie: acizi, zaharuri, ulei și condimente. Alcoolul și aroma de Whiskey nu se vor simți la final, ci el are rol doar de frăgezire.

Sau puteți încerca reţeta asta de marinada, tot pentru friptură de porc.

Am lăsat carnea la marinat câteva ore la frigider. E bine să stea la marinat cel puțin două ore, dar e și mai bine dacă va sta peste noapte. Eu prefer întotdeauna să o las peste noapte. Despre diferența dintre marina și marina am mai scris aici. E foarte interesant, vă recomand să citiți

Apoi am dat-o la cuptor la 160 de grade Celsius pentru aproximativ 2 ore și jumătate, poate chiar trei. Este important să se coacă încet, la foc mic. Dacă carnea nu are șoric și grăsime, este bine să o acoperiți cu folie de aluminiu pentru început, iar apoi să o îndepărtați în ultima oră de gătit.

Dar iată și rețeta pas cu pas, sau o puteți printa din recipe-card, ceva mai jos.

Ingrediente

  • 2 kg piept de purcel cu șoric
  • 50 ml Irish Whiskey
  • 2 lingurițe muștar
  • 2 lingurițe miere
  • 2 lingurițe pastă de roșii
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • 1 linguriță praf de usturoi

Mod de preparare

Așa cum am spus, am rulat și am legat carnea de porc, dar nu este absolut necesar să faceți acest lucru. Am amestecat bine restul ingredientelor până când am obținut o compoziție omogenă.

Am uns carnea peste tot cu această compoziție, apoi am lăsat-o la marinat peste noapte în frigider.

A doua zi am dat-o la cuptor pentru 2 ore și jumătate la foc mic – 160°C. Șoricul de deasupra a devenit moale și lipicios, iar carnea a devenit încredibil de fraged și foarte aromată.

Este o rețetă perfectă pentru masa de Crăciun sau pentru orice masă de sărbătoare.

Celelate preparate vor veni și ele, pe rând, aici pe blog sau pe pagina de Instagram în stories sau în Highlights. Vă aștept și acolo să stăm de vorbă și să vă arăt mult mai multe lucruri din bucătăria mea, decât pot să vă arăt aici pe blog.

Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și :

Friptura de porc în bere

Friptura pentru Craciun cu sos de mere și stafide

Rață la cuptor

Friptura de porc cu Whiskey

5 din 2 votes
Rețeta de Cristian Borod Fel: PrincipalBucătărie RomâneascăDificultate Mediu
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minute
Timp gătire

2

ore 

30

minute
Calorii

300

cal

Friptura de porc delicioasă , marinată cu whiskey

Ingrediente

  • 2 kg piept de purcel cu șoric

  • 50 ml Irish Whiskey

  • 2 lingurițe muștar

  • 2 lingurițe miere

  • 2 lingurițe pastă de roșii

  • 50 ml ulei

  • 1 linguriță cimbru uscat

  • 1 linguriță sare

  • 1/2 linguriță piper

  • 1 linguriță praf de usturoi

Mod de preparare

  • Amestecam ingredientele pentru marinada si ungem bine carnea.
  • Lasam carnea la marinat la frigider pentru minim două ore sau peste noapte.
  • Coacem friptura la cuptor la 160°C pentru 2, 5 ore

Rețeta video

Tips & Tricks

  • Dacă bucata de carne nu are șoric, se va coace acoperită cu capac sau folie de aluminiu și se va descoperi doar în ultima oră de coacere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*