Care este diferenta dintre marinada si marinata

Alți utilizatori au mai citit și :

marinada4
Ati ghicit. Marinada nu este acelasi lucru cu marinata. Chiar daca sunt cuvinte asemanatoare si se refera ambele la gastronomie, nu au acelasi inteles. Ca sa fie mai simplu, va dau si definitia din dex si va dau si exemple.
Marinada este acel amestec de ingrediente (uleiuri, acizi si condimente) pe care le folosim pentru a fragezi si aroma carnea si legumele inainte de a le gati. Il mai numim si baiț. Vezi si Marinade pentru gratar

MARINÁDĂ s.f. În gastronomie, lichid puternic aromatizat, pe bază de vin, oțet, suc de lămâie sau de limetă, plante aromate sau condimente și puțin ulei, în care se introduce un aliment (carne, mai ales de vânat, pește, legume) pentru a se marina, adică a se frăgezi și a se impregna de aromă înainte de a fi gătit, sau pentru a se cconserva. sin. baiț.

Marinata este un preparat culinar finit. Toata lumea a auzit de chiftelute marinate (in sos tomat) sau de peste marinat…

MARINATĂ, marinate, s.f. Preparat culinar acoperit cu un sos tomat acrit cu oțet (marinată de pește, chifteluțe marinate etc.), alimentele nefiind de fapt marinate în prealabil. 

One Comment

  1. Bine punctat! 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*