Aceasta este cea mai festivă, mai fragedă și mai gustoasă friptură pe care am pregătit-o până acum pentru masa de Crăciun. Am reușit asta cu ajutorul slow-cooker-ului meu Crock- Pot de 5,7 l.
Timpul de preparare este minim. În maxim 15 minute friptura e pregătită, iar mai departe se ocupă slow-cookerul de toată treaba. Nici sosul nu este complicat, îl puteți pregăti chiar înainte de a servi masa.
Pentru că e luna cadourilor, Crock-Pot a pregătit o surpiză și pentru voi. O găsiți AICI:
Acestea fiind spuse, vă invit să vizonați cel mai epic video cu o friptură de porc pe care l-ați văzut vreodată!
- 2,5 kg cotlet de porc
- 2 linguri muștar
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 lingurițe miere
- 2 lingurițe usturoi uscat
- 2 linguri dulceață de ardei iute
- sare, piper
- 1 linguriță cimbru uscat
- 200 ml apă
- 2 mere
- 1 linguriță scorțișoară
- 50 g stafide
- 1 lingură unt
- 250 ml smântână
Mod de preparare
- Carnea trebuie să fie proaspătă sau decongelată.
- Pregătim o marinadă din mustar, miere, ulei de masline, praful de usturoi, cimbru, dulceata de ardei iute , sare si piper. Ungem bine toată bucata de carne, pe care apoi o punem în Crock-Pot.
- Adăugăm 200 ml de apă și setăm slow-cooker-ul la temepratura High (treapta II) pentru 10 ore. Eu prefer să o pun friptura la copt seara, iar dimineața este gata.
- Cu jumătate de oră înainte să fie gata friptura, sau chiar înainte să o servim, pregătim și sosu.
- Într-o tigaie topim o lingură de unt, în care adăugăm stafidele și felii de mere. Le lăsăm să se rumenească, apoi adăugăm o linguriță de scorțișoară, zahăr și sare. Dăm focul la minim, apoi turnăm desupra 250 ml de smântână de gătit (se poate înlocui cu lapte de cocos). Lăsă, să fiarbă câteva minutem apoi putem servi.
Poftă bună și Sărbători Fericite!