Cheesecake fără coacere

Alți utilizatori au mai citit și :

Este luna prăjiturilor și vă propun cea mai simplă și mai gustoasă rețetă de cheesecake fără coacere. Poate fi o propunere bună pentru masa de Crăciun, dar și pentru orice alt moment în care aveți poftă de ceva bun. Este incredibil de simplu de făcut, chiar și pentru începători. În plus aveți nevoie de doar câteva ingrediente, pe care s-ar putea chiar să le aveți deja în casă.

Un alt avantaj al acestei rețete este că nu aveți cum să greșiți și va ieși sigur. O puteți decora cum vă place, cu fructe, ciocolată, dulceață sau bomboane colorate.

Pentru ornat și pentru cremă am folosit Meggle Creme Patisserie, pentru că se bate foarte ușor și rapid și rămâne așa, păstrându-și forma chiar și după o zi sau două în frigider. Un alt avantaj e că nu se taie niciodată atunci când fac crema.

Eu am folosit o tavă cu pereți detașabili de 17 de cm. Pentru o tavă mai mare, ajustați cantitățile.

Dar hai să vă spun cum am făcut:

Ingrediente:

400 g cremă de brânză (rece de la frigider)
400 g Meggle Creme Patisserie (rece de la frigider)
2-3 linguri de zahăr pudră
100 g biscuiți digestivi
70 g unt topit
felii de portocale pentru ornat
încă 50 g Meggle Creme Patisserie pentru ornat

Mod de preparare:

1. Începem cu baza cheesecake-ului. Zdrobim biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie și îi amestecăm cu untul topit. Opțional, dacă vă place, puteți adăuga scorțișoară, puțină cacao sau alte arome.

2. Așezăm biscuiții în tavă și nivelăm blatul apăsând bine cu un pahar (vezi foto mai jos). Dăm blatul la frigider până când ne ocupăm de cremă.

3. Într-un bol punem crema de brânză și Meggle Creme Patisserie. Este foarte important ca amândouă să fie reci de la frigider. Cu un mixer, batem crema la viteză maximă 2-3 minute până când începe să se întărească. Adăugăm zahărul și mixăm în continuare încă 1-2 minute.

4. Turnăm crema în forma de tort, peste blatul de biscuiți, o nivelăm cât mai drept, apoi o dăm la frigider pentru minim 3 ore sau chiar peste noapte dacă este nevoie.

5. Cu ajutorul unui cuțit desprindem ușor marginile prăjiturii, apoi scoatem inelul detașabil. Mixăm 50 de g de Meggle Creme Patisserie și ornăm cheesecake-ul, adăugăm deasupra fructe sau dulceață. E super-delicios!

Tips& Tricks: Pentru a tăia feliile cât mai frumos, udați cuțitul la fiecare tăietură, într-un pahar cu apă. Cu aceeași compoziție se pot face mini cheese-cake-uri  porționate în pahare individuale. Sunt mai ușor de păstrat și de servit, dar sunt la fel de delicioase. Poftă bună!

Rețeta pe scurt se poate printa din cardul de mai jos:

Cheesecake fără coacere

5 din 3 votes
Rețeta de Cristian Borod Fel: Prăjituri
Porții

10

porții
Timp preparare

20

minute
Timp gătire

0

minute
Calorii

450

cal

Cheesecake fără coacere cu cremă de brânză delicioasă și blat de biscuiți crocant.

Ingrediente

 • 400 g cremă de brânză (rece de la frigider)

 • 400 g Meggle Creme Patisserie (rece de la frigider)

 • 3 linguri zahăr pudră

 • 100 g biscuiți digestivi

 • 70 g unt topit

 • felii de portocale pentru ornat

 • 50 g Meggle Creme Patisserie pentru ornat

Mod de preparare

 • Zdrobim biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie și îi amestecăm cu untul topit.
 • Așezăm biscuiții în tavă și nivelăm blatul apăsând bine cu un pahar. Dăm blatul la frigider până când ne ocupăm de cremă.
 • Într-un bol punem crema de brânză și Meggle Creme Patisserie, reci de la frigider. Cu un mixer, batem crema la viteză maximă 2-3 minute până când începe să se întărească. Adăugăm zahărul și mixăm în continuare încă 1-2 minute.
 • Turnăm crema în forma de tort, peste blatul de biscuiți, o nivelăm cât mai drept, apoi o dăm la frigider pentru minim 3 ore sau peste noapte.
 • Cu ajutorul unui cuțit desprindem ușor marginile prăjiturii, apoi scoatem inelul detașabil. Mixăm 50 de g de Meggle Creme Patisserie și ornăm cheesecake-ul, adăugăm deasupra fructe sau dulceață. E super-delicios!

Tips & Tricks

 • Pentru a tăia feliile cât mai frumos, udați cuțitul la fiecare tăietură, într-un pahar cu apă. Cu aceeași compoziție se pot face mini cheese-cake-uri porționate în pahare individuale. Sunt mai ușor de păstrat și de servit, dar sunt la fel de delicioase!

Iată o altă idee de prezentare a cheesecake-ului fără coacere, la pahar, cu cireșe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*