Rata la cuptor

Rata la cuptor poate fi o alegere buna pentru orice meniu de sarbatori. Este foarte usor de preparat si este foarte gustoasa. Se potriveste cu orice feld e garnitura sau salata si este pe gustul tuturor. Eu am pregatit-o simplu, si va voi scrie in continuare reteta de baza. Este excelenta si asa, dar voi puteti sa o imbunatatiti dupa gustul vostru- ba cu o portocala sau lamaie in interior,  ba cu un mar sau gutuie coapte pe langa, ba cu niste condimente mai indraznete…. sau orice altceva va inspira.

Ingrediente:
O rata intreaga (aprox 2,5 kg )
sare, piper
putin ulei 

Rata se spala foarte bine si se curata de eventuale parti nedorite (varful aripilor, resturi de pene, etc.). Se condimenteaza in exterior si in interior cu sare si piper. Mai puteti adauga si alte condimente, dupa prefeinta, dar carnea de rata are o savoare aparte, pe care e pacat sa o acoperiti cu gusturi prea puternice.

Puteti folosi o tava pentru fripturi antiaderenta, sau puteti sa folositi hartie de copt. E foarte buna pentru asa ceva.
Se pune rata in tava in care am pus putin ulei. O acoperim cu folie de aluminiu si o dam la cuptor, la 160 de grade Celsius , adica la foc mic pentru aproximativ 2 ore. Dupa doua ore, indepartam folia si o mai lasam inca o ora.
Se serveste imediat ce este gata, cat pielea este inca crocanta. friptura ramasa, se poate pastra in frigider si folosi a doua zi la sandwich-uri.
Pofta buna!

3 Comments

  1. Linga asa o friptura de Rata la Cuptor,merge o mamaliguta si varza acra calita,incercati este foarte gustos si sanatos de sarbatori.

  2. Chiar n-am mai mancat de mult o rata la cuptor,stiu ca ultima mancata era putin atoasa sau o fi fost rata mai batrana,chiar mi-ai facut o poftaaaa

  3. BUCURESTI. CHANGED

    Minunat! Intentionez sa o fac si eu azi, apa sau vin nu trebuie?

Spune-ne parerea ta