Ciorbă de perișoare a la grec

Alți utilizatori au mai citit și :

Azi vă propun o ciobă delicioasă de perișoare a la grec, în varianta cea mai ușoară. Cred că ni s-a întâmplat tuturor să avem poftă de ceva gustos și să nu avem timp sau chef să le pregătim chiar de la zero. Tocmai de aceea îmi place să pot cumpăra astfel de preparate ready-to-cook, pe care trebuie doar să le pui direct în oală, tigaie sau la cuptor și gata, ai o masă gustoasă cu cel mai mic efort. 

Eu am pus de această dată perișoare din carne de porc de la Moldova în bucate. Sunt foarte gustoase, rămân întregi și se fierb perfect.  Se gasesc în supermarketurile  Carrefor, Cora și în rețeaua de magazine Vascar din zona Moldovei. 

Ingrediente:

2 caserole de perișoare Moldova în bucate
1/2 ceapă
1 păstârnac
3 rădăcini de pătrunjel
3-4 morcovi
1 ardei gras
3 linguri de orez
2 litri de apă
frunzede pătrunjel
sare, pieper
200 g smântână
oțet după gust

Mod de preparare:

  1. Curățăm legumele, apoi le tăiem cubulețe. Într-o oală adâncă , punem 2 linguri de ulei apoi adăugăm ceapa și o călim 2-3 minute pe foc mic. Punem și puțină sare, apoi adăugăm restul legumelor. Le călim și pe ele 4-5 minute pe foc mic.
  2. Adăugăm 2 litri de apă si lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute.
  3. După ce legumele sunt aproape fierte mai adăugăm 2-3 linguri de orez, apoi perișoarele, una câte una. Amestecăm ușor și lăsm totul la fiert, la foc mic timp de 15 minute.
  4. La final amestecam 200 g smântînă cu puțină ciorbă și turnăm compoziția în oală.
    Adăugăm piper și dacă mai este nevoie, sare după gust.
  5. Ciorba este gata! Mai trebuie doar să adăugăm pătrunjel proaspăt și opțional câțiva stropi de oțet, dacă o doriți ceva mai acră.
    Miroase incredibil de frumos și e foarte gustoasă! Poftă bună!

2 Comments

  1. Pretty! This was a really wonderful post. Many thanks for providing these details. Kori Kipp Thalassa

  2. BuburuzaBubu

    Mmm iubesc ciorba asta 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*