Salată de ton cu năut și migdale

Toamna îmi plac salatele colorate cu multe vitamine, sățioase, dar cu ceva extra, ceva care să mă surprindă, să-mi ofere atât energie, cât și gusturi și texturi deosebite! Tonul RIO Mare în ulei de măsline cu lămâie și piper negru pe care l-am descoperit recent a fost exact ce am căutat pentru această rețetă. L-am combinat cu năut, ardei, sâmburi acrișori de rodie, verdeață și alte bunătăți, iar la final am adăugat fulgi de migdale prăjiți doar puțin! A ieșit o combinație pe care cu siguranță o voi mai repeta!

Ingrediente

  • 1 conservă Ton RIO Mare în ulei de măsline cu lămâie și piper negru

  • 150 g năut fiert (din conservă)

  • 100 g mazăre fiartă (din conservă)

  • 50 g fulgi de migdale

  • ½ ardei gras

  • 10 roșii cherry

  • o legătură frunze de pătrunjel

  • o rodie

  • o ceapă verde

  • ½ lămâie

  • sare, piper

  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

  • Într-un bol adăugăm năutul, mazărea, ceapa verde tăiată rondele, ardeiul tăiat cubulețe, roșii cherry, frunzele de pătrunjel și sâmburii de rodie.
  • Adăugăm și o conservă întreagă de Ton RIO Mare în ulei de măsline cu lămâie și piper negru, cu atenție pentru că este foarte fraged și vrem să rămână bucăți cât mai mari.
  • Într-o tigaie mică, prăjim puțin fulgii de migdale, doar 1-2 minute, cât să se rumenească. Îi presărăm deasupra.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*