Toamna îmi plac salatele colorate cu multe vitamine, sățioase, dar cu ceva extra, ceva care să mă surprindă, să-mi ofere atât energie, cât și gusturi și texturi deosebite! Tonul RIO Mare în ulei de măsline cu lămâie și piper negru pe care l-am descoperit recent a fost exact ce am căutat pentru această rețetă. L-am combinat cu năut, ardei, sâmburi acrișori de rodie, verdeață și alte bunătăți, iar la final am adăugat fulgi de migdale prăjiți doar puțin! A ieșit o combinație pe care cu siguranță o voi mai repeta!
Ingrediente
1 conservă Ton RIO Mare în ulei de măsline cu lămâie și piper negru
150 g năut fiert (din conservă)
100 g mazăre fiartă (din conservă)
50 g fulgi de migdale
½ ardei gras
10 roșii cherry
o legătură frunze de pătrunjel
o rodie
o ceapă verde
½ lămâie
sare, piper
ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare
- Într-un bol adăugăm năutul, mazărea, ceapa verde tăiată rondele, ardeiul tăiat cubulețe, roșii cherry, frunzele de pătrunjel și sâmburii de rodie.
- Adăugăm și o conservă întreagă de Ton RIO Mare în ulei de măsline cu lămâie și piper negru, cu atenție pentru că este foarte fraged și vrem să rămână bucăți cât mai mari.
- Într-o tigaie mică, prăjim puțin fulgii de migdale, doar 1-2 minute, cât să se rumenească. Îi presărăm deasupra.