Pui la cuptor în unt cu ierburi aromate

Puiul la cuptor este una din rețetele care vă plac cel mai mult, iar de această dată vă propun o variantă pe care eu o iubesc și o repet de câte ori am ocazia pentru că este deosebit de gustoasă.
Veți vedea că nu se compară cu niciuna din rețetele clasice. De aceea am ales ca pentru această rețetă atât de fină și specială, să folosesc un pui întreg crescut lent în aer liber, timp de 63 de zile, hrănit cu grijă și responsabilitate, într-un mediu natural și protejat. Am ales puiul Libertan, Special Craft Edition de la Transavia.
L-am îmbrăcat în unt aromat și l-am copt încet, la cuptor. Am descoperit o carne consistentă, deosebit de gustoasă, aromată și fragedă. Iată rețeta pas cu pas în video de mai jos:

Ingrediente:
1 pui cu creștere lentă Libertan
250 g unt (la temperatura camerei)
Ierburi aromate:
cimbru, mentă, rozmarin
sare,piper
fulgi de ardei iute
praf de usturoi

Untul trebuie să fie moale, la temperatura camerei. Tocăm mărunt ierburile aromate și le adăugăm în unt. Mai adăugăm sare, piper, praf de usturoi și fulgi de ardei iute. Amestecăm bine.

Ungem puiul cu acest unt aromat. Avem grijă să introducem și în interior cel puțin o lingură de unt. Așezăm puiul într-o tavă și îl acoperim cu folie de aluminiu pe care o perforăm cu un cuțit în câteva locuri, pentru a permite aburului să iasă.

Dăm puiul la cuptor la 170 °C pentru 2 ore. După două ore, îndepărtăm folia și creștem temperatura la 200 °C pentru încă jumătate de oră. Vom obține astfel o piele crocantă și rumenă. Când puiul este gata îl servim alături de orice garnitură sau salată.
Poftă bună!

Tips & Tricks: Puiul copt în unt se poate prepara și la slowcooker setat pe funcția High pentru 6 ore, apoi încă jumătate de oră la cuptor la 200 °C, pentru a obține delicioasa crustă crocantă.
Poftă bună!

Pui la cuptor în unt cu ierburi aromate

4 from 5 votes
Recipe by Cristian Borod Course: principalCuisine: internationalaDifficulty: usor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

2

hours 

30

minutes
Calorii

260

cal
Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente

 • 1 buc 1 pui cu creștere lentă Libertan

 • 250 g 250 unt

 • cimbru, mentă, rozmarin

 • sare,piper

 • fulgi de ardei iute

 • praf de usturoi

Mod de preparare

 • Untul trebuie să fie moale, la temperatura camerei. Tocăm mărunt ierburile aromate și le adăugăm în unt. Mai adăugăm sare, piper, praf de usturoi și fulgi de ardei iute. Amestecăm bine.
 • Ungem puiul cu acest unt aromat. Avem grijă să introducem și în interior cel puțin o lingură de unt.
 • Așezăm puiul într-o tavă și îl acoperim cu folie de aluminiu pe care o perforăm cu un cuțit în câteva locuri, pentru a permite aburului să iasă.
 • Dăm puiul la cuptor la 170 °C pentru 2 ore. După două ore, îndepărtăm folia și creștem temperatura la 200 °C pentru încă jumătate de oră. Vom obține astfel o piele crocantă și rumenă.
 • Când puiul este gata îl servim alături de orice garnitură sau salată.
  Poftă bună!

Rețeta video

Tips & Tricks

 • Puiul copt în unt se poate prepara și la slowcooker setat pe funcția High pentru 6 ore, apoi încă jumătate de oră la cuptor la 200 °C, pentru a obține delicioasa crustă crocantă.

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*