Piept de pui cu sos de smântână, ciuperci și parmezan la slowcooker

Această simplă dar elegantă rețetă de piept de pui la slow-cooker cu sos de smântână și parmezan este foarte ușor de preparat și atât de delicioasă încât eu sigur o voi repeta. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și veți putea găti fără efort un prânz sau o cină gustoasă pentru toată familia.
Care este secretul meu pentru un piept de pui suculent, și delicios? Recent am descoperit pieptul de pui crescut lent Libertan, un pui crescut în aer liber timp de 63 de zile și hrănit cu responsabilitate. Este o carne de pui Special Craft Edition de la Transavia. Mie mi-a plăcut foarte mult în special pentru că este foarte gustoasă, iar apoi pentru că știu sigur că este o carne curată și sănătoasă.
Dar iată și rețeta video pas cu pas:

Ingrediente:
4 bucăți (aprox. 800 g ) piept de pui crescut lent Libertan
300 g ciuperci
400 g smântână lichidă
3 linguri parmezan
3 căței de usturoi
sare, piper
usturoi praf
ulei de măsline
boia afumată
cimbru proaspăt

Condimentăm pieptul de pui cu sare, piper, usturoi praf și boia afumată. Într-o tigaie încingem puțin ulei de măsline. Prăjim bucățile de piept de pui timp de 2 minute pe fiecare parte. Vrem să obținem astfel o crustă aurie care va sigila în interior toate sucurile delicioase, iar carnea va rămâne fragedă și gustoasă.

Așezăm pieptul de pui în slowcooker. Adăugăm ciupercile și crenguțe de cimbru. Stropim totul cu puțin ulei de măsline. Punem capacul și setăm slow cooker-ul pe funcția High timp de 4 ore.

După 4 ore scoatem carnea pe o farfurie. Lăsăm cipercile în slowcooker și adăugăm smântâna și parmezanul. Amestecăm. dacă este nevoie mai adăugăm sare și piper după gust. Așezăm carnea în sosul preparat și mai lăsăm totul să fiarbă încet încă 30 de minute pe funcția High.

Când este gata, se poate servi imediat cu mult pătrunjel presărat deasupra. Poftă bună!

Piept de pui cu sos de smântână, ciuperci și parmezan la slowcooker

5 din 1 vot
Rețeta de Cristian BorodFel: principalBucătărie internationalaDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minute
Timp gătire

4

ore 

30

minute

piept de pui la slowcooker cu sos de smântână și parmezan

Ingrediente

  • 800 g piept de pui crescut lent Libertan

  • 300 g ciuperci

  • 400 g smântână lichidă

  • 3 linguri parmezan

  • 3 căței usturoi

  • sare, piper

  • usturoi praf

  • ulei de măsline

  • boia afumată

  • cimbru proaspăt

Mod de preparare

  • Condimentăm pieptul de pui cu sare, piper, usturoi praf și boia afumată.
  • Într-o tigaie încingem puțin ulei de măsline. Prăjim bucățile de piept de pui timp de 2 minute pe fiecare parte. Vrem să obținem astfel o crustă aurie care va sigila în interior toate sucurile delicioase, iar carnea va rămâne fragedă și gustoasă.
  • Așezăm pieptul de pui în slowcooker. Adăugăm ciupercile și crenguțe de cimbru. Stropim totul cu puțin ulei de măsline. Punem capacul și setăm slow cooker-ul pe funcția High timp de 4 ore.
  • După 4 ore scoatem carnea pe o farfurie. Lăsăm cipercile în slowcooker și adăugăm smântâna și parmezanul. Amestecăm. dacă este nevoie mai adăugăm sare și piper după gust. Așezăm carnea în sosul preparat și mai lăsăm totul să fiarbă încet încă 30 de minute pe funcția High.
  • Când este gata, se poate servi imediat cu mult pătrunjel presărat deasupra.
    Poftă bună!

Rețeta video

Tips & Tricks

  • Se pot folosi orice fel de ciuperci vă plac.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*