Coaste de porc marinate cu V6BBQ , afumate la grătar

Ingrediente:

2 kg coaste de porc

2 plicuri Rub V6BBQ cu Zmeură

  • Este important să îndepărtăm pielița aceea de pe partea cu oasele. Vedeți video pentru o metodă simplă de îndepărtare. Presărăm întreg conținutul plicurilor de rub V6BBQ peste coaste și masăm bine carnea.
  • Pentru un rezultat perfect, împachetăm carnea cât mai strâns în folie alimentară și o punem în frigider între 2 și 12 ore. Cel mai bine e să stea la marinat peste noapte. Nu este nevoie să mai adăugăm altceva. Nici măcar ulei.
  • Pregătim jarul. Așezăm cărbunii doar într-o parte a grătarului. Așezăm coastele pe suportul special, în partea opusă cărbunilor. Suportul are rolul de a feri coastele de căldura puternică, directă. El le dă posibilitatea să se coacă, încet. Pentru că sunt așezate oblic, grăsimea nu curge direct ci se prelinge pe toată suprafața coastelor, dându-le savoare. De asemenea nu le lasă sub nicio formă să se ardă. În lipsa suportului, coastele se așează cu oasele în jos pe grătar. Oasele expuse spre jar vor feri carnea de căldura puternică și aceasta nu se va usca, rămânând suculentă.
  • Coastele sunt gata atunci când carnea se retrage pe oase aproximativ, 1/2- 1 cm. La final, în ultima jumătate de oră le puteți întoarce cu carnea spre cărbuni, sau chiar le puteți așeza puțin direct pe grill pentru a obține o crustă crocantă. Coastele mele, pentru că au fost destul de mici au avut nevoie de aproximativ 1.5 ore pe grătar.

Poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*