Camembert cu mere caramelizate

Chiar dacă #stămacasă trebuie să ne răsfățăm din când în când cu ceva mai sofisticat și ușor de preparat. Vă propun să încercați această rețetă extrem de simplu de făcut cu camembert și mere caramelizate cu cimbru. E nevoie de foarte puține ingrediente, iar brânza Camembert la Gratar din gama #DeliciiCalde de la Hochland nu se lipește deloc de tigaie. Se poate face atât pe grătar dacă sunteți norocoși și aveți curte, cât și în tigaie sau pe grill pan.

Ingrediente

  • pachet Camembert la Grătar din gama Delicii Calde de la Hochland

  • 2 mere

  • 3 linguri de zahăr

  • cimbru proaspăt (sau uscat)

  • 50 g unt

  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

1. Începem cu merele pe care le spălăm bine, apoi le tăiem felii și îndepărtăm cotorul. Într-o tigaie adăugăm uleiul de măsline și untul. Când untul s-a topit punem și trei linguri de zahăr, apoi amestecăm 2-3 minute. Adăugăm merele și le acoperim cu sosul din tigaie. Din când în când amestecăm ușor. Sunt gata în 4-5 minute când devin aurii. Adăugăm cimbrul și oprim focul. Le lăsăm să se răcească.

2. Încingem o altă tigaie, de preferat grill. Nu este nevoie să punem ulei sau alte grăsimi, pentru că brânza nu se va lipi. Punem brânza camembert pe grill și o lăsăm 5-6 minute pe fiecare parte, la foc mediu. În acest timp întoarcem brânza de două – trei ori pe fiecare parte.

3. Servim brânza la grătar cât este fierbinte cu mere caramelizate deasupra și un vin alb sec.

Delicios!

Mai multe detalii despre gama Delicii Calde la Gratar de la Hochland, aici: www.hochland.ro/delicii-calde-gratar

2 Comments

  1. Thank you for a simple recipe but I am sure so delicious. We like to use maple syrup, brown sugar and walnuts which would also go very well with apples.

  2. Thank you for a simple recipe but I am sure so delicious. We like to use maple syrup, brown sugar and walnuts which would also go very well with apples.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*