Rasol de vițel cu legume și sos de mărar la Express Multicooker de la Crock-Pot

Rasolul de vițel este în topul preferințelor noastre. Se servește de obicei împreună cu legumele lângă care a fiert, în special cu morcovii. Este ușor de pregătit, doar că, gătit în mod obișnuit, necesită un timp destul de îndelungat de fierbere. Nu și dacă faceți ca mine și folosiți Express Multicooker-ul cu gătire sub presiune de la Crock-Pot. Astfel, am redus timpul de gătit de la 3-4 ore la doar 45 de minute.

Rasol de vițel cu legume și sos de mărar la Express Multicooker de la Crock-Pot

Recipe by Cristian Borod
5.0 from 1 vote
Course: PrincipalCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

45

minutes
Calorii

143

cal

Rasol delicios de vițel cu sos de mărar și legume

Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente pentru rasol

  • 1 kg rasol vițel (cu os)

  • 3 buc morcovi mari

  • 3 rădăcini de păstârnac

  • 1/4 țelină mică

  • 2 cepe

  • sare, piper boabe

  • INGREDIENTE PENTRU SOS
  • o legătură de mărar

  • 1 lingură făină

  • 300 ml lapte

  • 2 linguri smântână

  • sare, oțet, o linguriță de zahăr

Mod de preparare

  • Curățăm și spălăm bine toate legumele. Le punem în vasul Multicooker-ului alături de carnea de vițel și le acoperim cu apă.
  • Adăugăm sare, piper boabe și setăm Multicooker-ul pe funcția Meat (Carne) pentru 45 de minute. Această funcție are deja prestabilită opțiunea de gătit sub presiune High.
  • Între timp, pregătim un sos de mărar. Tocăm mărunt o legătură de mărar. Într-o oală pentru sos adăugăm puțin ulei în care punem jumătate din cantitatea de mărar și îl lăsăm 2 minute să se încingă. Adăugăm imediat o lingură rasă de făină sau amidon, o linguriță de zahăr și 300 ml de lapte. Amestecăm cu telul pentru a obține o textură fină. Mai adăugăm lapte dacă este nevoie și 1-2 linguri de smântână. La final, potrivim gustul cu sare, piper și puțin oțet. Chiar înainte de a lua sosul de pe foc, adăugăm și restul mărarului tocat și amestecăm.
  • Între timp rasolul este gata. Gătită sub presiune, carnea devine atât de moale, încât se desprinde singură de pe os. O servim alături de legumele fierte și sosul de mărar.

încearcă și supa de legume

Tips & Tricks

  • Supa în care a fiert rasolul este deosebit de gustoasă. Trebuie strecurată și se poate servi cu găluște de griș sau tăiței. De asemenea se poate congela și folosi ulterior ca bază pentru alte mâncăruri.

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Așadar, tocmai ați văzut cum am pregătit o masă completă cu supă și felul doi cu ajutorul Multicookerului Express de la Crock-Pot, în mai puțin de o oră. Mă ajută foarte mult să scurtez timpul rețetelor care, altfel gătite, ar trebui să stea ore întregi pe foc, sub supraveghere. Îl recomand cu toată încrederea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*