
Pentru a fi perfect, fraged, suculent și gustos, puiul copt are nevoie de gătire lentă. De aceea, prefer să îl pregătesc la Slow cooker Crock Pot. Ma bucur că am ales varianta aceasta de 5.7 litri, pentru că încape un pui întreg, ba chiar unul și mai mare decât acesta pe care l-am copt eu.
După 6 ore la slow cooker, pentru a obține o piele crocantă, puiul meu a mai stat încă 10 de minute la cuptor la 200°C, unde l-am pus cu tot cu vasul ceramic al slow-cooker-ului. Nu este obligatoriu să faceți asta, dar eu vă recomand.
IngredientE
1 pui ,5-2 kg
puțin ulei de măsline
1 lămâie
cimbru proaspăt
sare, piper
1-2 ardei
3-4 căței de usturoi
mentă proaspătă
MOD DE PREPARARE
- Puiul trebuie să fie bine curățat și spălat. Îl așezăm direct în vasul slow cooker-ului Crock Pot.
- Stropim puiul cu puțin ulei de măsline extravirgin. Dacă nu aveți, puteți folosi câteva cubulețe de unt sau ulei vegetal obișnuit.
- Deasupra presărăm sare, piper și ierburile aromate, așezăm alături 2-3 ardei, iar la final, adăugăm și o lămâie spălată bine și tăiată felii.
- Coacem puiul pe funcția High pentru 6-8 ore, în funcție de mărime. La final, așa cum am spus mai sus, îl putem pune la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 10 de minute, pentru a obține acea piele crocantă, delicioasă.
Poftă bună!



