Vinete cu mozzarella în sos de roșii

vinete6

Vinetele sunt preferatele mele vara aceasta și mă gândesc la diferite moduri delicioase de a le găti. Am încercat această rețetă care seamănă foarte mult cu vinetele parmigiana, dar este mult mai simplu de făcut, mai fresh și mai gustoasă. Nu-mi dau seama dacă combinația de ingrediente este perfectă sau roșiile tăiate fin de la Mutti sunt de vină pentru gustul absolut minunat al acestor vinete.

Iată cât de ușor se prepară:

IngredientE

  • 1-2 vinete mici

  • 1 conservă de roșii tăiate fin Mutti

  • ulei de măsline extravirgin

  • 2-3 bile de mozzarella

  • busuioc proaspăt

MOD DE PREPRARE

  • Spălăm vinetele, apoi le tăiem felii, le stropim cu ulei de măsline, apoi le prăjim în tigaie până când se rumenesc, pe ambele părți. Nu este nevoie de mult ulei, mai degrabă le coacem în tigaie. Le scoatem pe o farfurie și le lăsăm la o parte.
  • Tăiem mărunt o ceapă mică și o călim în puțin ulei de măsline, până când se înmoaie. Adăugăm roșiile tăiate fin de la Mutti și lăsăm totul să fiarbă 10 minute. Dacă este nevoie, putem adăuga puțină apă. Condimentăm după gust cu sare și piper
  • Luăm sosul de roșii de pe foc și adăugăm feliile de vinete, în două straturi, acoperindu-le cu sos. Deasupra, adăugăm frunze de busuioc și bucăți de mozzarella. Dăm totul la cuptor pentru 15 minute la 180°C.
  • În ultimele minute îmi place să mai adaug bucăți de mozzarella. Se poate adăuga și parmezan dacă doriți. Servim imediat, cu pâine proaspătă sau prajită.

Poftă bună!

vinete1

vinete2

vinete3

vinete4

vinete5

vinete7

One Comment

  1. imaginarycoffee

    Vinete și mozzarella: o combinație senzațională!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*