Salata italiană cu orez, ton și avocado

salata1

Vara avem nevoie de rețete cât mai ușoare și putem să profităm din plin de aromele de sezon. În același timp e important să mâncăm sănătos, iar în zilele foarte călduroase, cred că această minunată salată de orez cu ton și avocado e perfectă.

Eu am pregătit-o pentru o cină cu prietenii, dar a fost minunată și într-o caserolă, a doua zi, la birou.

Am ales, ca de obicei, tonul RIO Mare în ulei de măsline, pentru că este preferatul nostru și e întotdeauna la fel de bun.

IngredientE

  • Ton RIO Mare în ulei de măsline

  • 300 g orez fiert în prealabil

  • 2 ardei roșii

  • o ceapă mică

  • 200 g porumb dulce

  • roșii cherry

  • măsline verzi

  • capere

  • un avocado

  • o lămâie

  • busuioc proaspăt

MOD DE PREPARARE

  • Orezul trebuie fiert în prealabil și răcit.
  • Tăiem în bucăți mici ardeii, roșiile și ceapa, apoi le amestecăm cu orezul.
  • Adăugăm apoi porumb dulce, măsline verzi și capere.
  • Decojim un avocado și îl tăiem cubulețe pe care le stropim cu multă zeamă de lămâie pentru a nu se oxida. Adăugăm totul în salată și amestecăm ușor.
  • Tonul este ultimul pe care îl adăugăm și amestecăm ușor, pentru ca bucățile să rămână întregi.
  • Stropim întreaga salată cu ulei de măsline extravirgin și zeamă de lămâie, iar deasupra putem să presărăm frunze proaspete de busuioc.
  • Se poate asezona cu sare și piper, dar pentru că gustul tonului, al măslinelor și caperelor este suficient de intens, s-ar putea să nu fie nevoie să mai adăugați nici un condiment.

Înainte de încheia povestea acestei rețete, trebuie să vă spun un secret. Ori de câte ori îmi este poftă de o asemenea salată și nu am timp chiar deloc, aleg una din salatele ready-to-eat Insalatissime RIO Mare. Paella e Tonno e noua mea preferată. De altfel sunt toate foarte gustoase și zic eu că pot fi cu success o alternativă excelentă la o masă rapidă și sănătoasă.
Poftă bună!

salata3

salata2

Spune-ne parerea ta