Ciorbă de cartofi la Slow Cooker Crock-Pot 5,7 l Digital

cartofi6

Am găsit o metodă foarte faină de a face ciorbe și e perfectă mai ales vara când nu vrei să pornești prea des aragazul, dar și când nu ai timp să stai prea mult în bucătărie. Chiar dacă până acum ați văzut că am făcut la slow cooker în special mâncăruri cu carne, fripturi, sarmale și tocănițe, iată că am încercat și câteva ciorbe care au ieșit minunate. Vă recomand și vouă să încercați!

E super-ușor să pui ciorba în Crock-Pot dimineața, să pleci apoi de acasă sau să faci cu totul altceva, iar peste câteva ore, când te întorci ciorba să fie gata. Veți spune că e un aparat electric și nu îl puteți lăsa nesupravegheat. Exact asta am zis și eu la început. Dar vă întreb: frigiderul îl lăsați în priză să funcționeaze cât nu sunteți acasă?

Crock-Pot-ul e un aparat special conceput pentru gătire lentă la temperaturi joase. Mâncarea nu va fierbe niciodată atât de tare încât să iasă din vas sau să se evapore complet și nici nu se va arde. E testat! Merge perfect și nesupravegheat!

IngredientE

  • 4-5 cartofi albi

  • 50-100 g șuncă afumată

  • 2 morcovi

  • 2 ardei roșii

  • 1 ceapă

  • o legătură de mărar

  • o bucată mică de țelină

  • smântână

  • chimen măcinat, sare, piper

  • 2,5 litri de apă

  • puțin ulei

Mod de preparare

  • Morcovul, ceapa, ardeiul și țelina se taie cubulețe mici și se călesc în puțin ulei, alături de șunca afumată. Acest procedeu nu este obligatoriu, dar va da un gust mai bun.
  • Punem totul în vasul slow cooker-ului, adăugăm cartofii tăiați cuburi, apa, condimentele și mărarul și setăm pe modul High timp de 4 ore.
  • Înainte de servire, adăugăm smântână după gust și mărar proaspăt.

Poftă bună!

cartofi1

cartofi2

cartofi4

cartofi5

cartofi7

4 Comments

  1. Arata fenomenal! Eu am gatit ani de zile la slow cooker, in special sarmale, “pot roast”, dar am incercat chiar si un desert. Iar acum cativa ani au aparut pe piata oalele cu presiune electrice si slow cooker-ul a trecut pe locul doi. Are si functie de slow cooking, care e grozava pentru anumite preparate, dar in general folosesc gatitul sub presiune. In 45 de minute e gata supa sau orice bucata mare de carne, inclusiv daca e congelata.

  2. Hello! Se poate face prin aceeasi metoda folosind multicooker-ul ? Sau sunt alti pasi care trebuie urmati? 🙂 Thanks.

    • Cristian Borod

      Da,se poate folosi aceeasi rețeta cu aceleași ingrediente și la Multicooker. Evident, la programul pentru supe/ciorbe.

  3. Inca 2 intrebari (pe langa cealalta :D) – pt functia de gatire lenta se lasa supapa de eliberare a presiunii in pozitia “Eliberare”. Daca faci o ciorba cu durata de 4 ore, va iesi mult abur? Mi sa nu se faca mult abur in bucatarie… As vrea sa folosesc si functia de slow cooking, nu doar gatitul sub presiune. 🙂
    Retetele dedicate slow cooker-ului se pot folosi si la multicooker urmarind aceiasi pasi, nu? Sa fiu sigura ca le pot aplica. Cum este, de exemplu, budinca de orez – in loc sa folosesc functia desert, sa folosesc functia de slow cooking.
    Multumesc! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*