Piept de pui cu lămâie și vin în sos de smântână

beciul domnesc5 reteta

Această simplă dar elegantă rețetă de piept de pui cu lămâie și vin în sos de smântână este foarte ușor de preparat și atât de delicioasă , încât eu sigur o voi mai repeta. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și un Riesling bun.

Eu am ales un Riesling de Rhin de laBeciul Domnesc, demisec, un vin proaspăt, echilibrat, cu note fructate de ananas  și citrice.  Se potrivește perfect!

IngredientE

  • 300 g piept de pui

  • 50 ml Riesling de Rhin

  • 50 g unt

  • 3-4 căței de usturoi

  • Jumătate de lămâie

  • 250 ml smântână pentru gătit

  • Sare

MOD DE PREPARARE

  • Într-o tigaie, topim 50 g de unt, în care rumenim câțiva căței de usturoi tăiați în bucăți mari. Imediat adăugăm și fileurile de pui și le rumenim pe ambele părți. Nu uitați să adăugați și sare.
  • Când puiul este rumen, adăugăm vinul și puțină zeamă de lămâie și lăsăm totul să fiarbă câteva minute până când sosul scade și mare parte din lichid se evaporă.
  • La final, adăugăm smântâna, amestecăm și lăsăm totul să mai fiarbă 1-2 minute.
  • Servim imediat cu felii de lămâie, alături de un pahar cu Riesling de Rhin.

Mulți dintre voi m-ați întrebat care sunt vinurile care se potrivesc diferitelor feluri de mâncare și momente ale zilei. Găsiți totul explicat pe www.uncaracteraparte.ro

De asemenea, Beciul Domnesc are aici  un concurs cu premii foarte faine și vă invit și pe voi să vă înscrieți. Baftă!

beciul domnesc1 reteta

beciul domnesc7reteta

beciul domnesc2 reteta

beciul domnesc3 reteta

beciul domnesc4reteta

beciul domnesc6 reteta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*