Această simplă dar elegantă rețetă de piept de pui cu lămâie și vin în sos de smântână este foarte ușor de preparat și atât de delicioasă , încât eu sigur o voi mai repeta. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și un Riesling bun.
Eu am ales un Riesling de Rhin de laBeciul Domnesc, demisec, un vin proaspăt, echilibrat, cu note fructate de ananas și citrice. Se potrivește perfect!
IngredientE
300 g piept de pui
50 ml Riesling de Rhin
50 g unt
3-4 căței de usturoi
Jumătate de lămâie
250 ml smântână pentru gătit
Sare
MOD DE PREPARARE
- Într-o tigaie, topim 50 g de unt, în care rumenim câțiva căței de usturoi tăiați în bucăți mari. Imediat adăugăm și fileurile de pui și le rumenim pe ambele părți. Nu uitați să adăugați și sare.
- Când puiul este rumen, adăugăm vinul și puțină zeamă de lămâie și lăsăm totul să fiarbă câteva minute până când sosul scade și mare parte din lichid se evaporă.
- La final, adăugăm smântâna, amestecăm și lăsăm totul să mai fiarbă 1-2 minute.
- Servim imediat cu felii de lămâie, alături de un pahar cu Riesling de Rhin.
Mulți dintre voi m-ați întrebat care sunt vinurile care se potrivesc diferitelor feluri de mâncare și momente ale zilei. Găsiți totul explicat pe www.uncaracteraparte.ro
De asemenea, Beciul Domnesc are aici un concurs cu premii foarte faine și vă invit și pe voi să vă înscrieți. Baftă!