Kakiage- legume crocante în aluat tempura

tempura6 reteta

Fâșii de legume prăjite crocant în aluat tempura sunt perfecte pentru o masa cu prietenii sau o seară de ronțăit în fața televizorului alături de familie. Sunt foarte ușor de făcut și toată lumea le va iubi!
Se pot servi cu diverse sosuri picante sau sos simplu de soia, după preferințe.

Se pot face diverse amestecuri de legume și frunze. Se pot adăuga inclusiv fructe de mare sau puteți să păstrați rețeta vegetariană așa cum am făcut eu. Mixul pentru tempura de la Blue Dragon este foarte simplu de folosit. Trebuie doar să adăugați 225 ml de apă. Nu e nevoie de nimic altceva, pentru că este gata condimentat și sărat.

Blue Dragon este un brand britanic, cu o tradiție de peste 40 de ani care a reușit să aducă în Europa aromele asiatice autentice, sub forma unor ingrediente foarte ușor de folosit în bucătăriile oricăruia dintre noi.

IngredientE

  • 1 pachet mix Blue Dragon pentru aluat Tempura

  • 1 dovlecel mic

  • 1 ardei roșu

  • 1 ceapă alba

  • 1 morcov

  • frunze de coriandru și/sau pătrunjel

  • ulei vegetal pentru prăjit

  • Sos sweet chilli Blue Dragon

  • Sos mango chilli Blue Dragon

MOD DE PREPARARE

  • Tăiem legumele fâșii sau bastonașe cât mai subțiri.
  • Amestecăm conținutul unui pachet de tempura cu 225 ml apă rece și amestecăm energic cu un tel până când obținem un aluat fin, ca pentru clătite.
  • Turnăm aluatul peste legume și amestecăm bine.
  • Într-un wok sau o tigaie cu margini înalte, încingem o cantitate mare de ulei.
  • Prăjim cantități mici de legume 2-3 minute, până când devin aurii și crocante.
  • Le scoatem pe un șervețel absorbant, pentru a înlătura excesul de ulei, apoi le servim imediat cu sosuri la alegere
    Poftă bună!

tempura1 reteta

tempura2 reteta

tempura3 reteta

tempura4 reteta

tempura5 reteta

Spune-ne parerea ta