Friptură de miel cu oțet balsamic și roșii cherry coapte

beciul6reteta

Vă propun o alternativă la clasica și tradiționala friptură de miel pe care o pregătim de obicei în aceste zile. Mielul are o carne fragedă și foarte ușor de gătit dacă adăugăm ingredientele potrivite.

Recomandarea mea este ca această friptură de miel atât de aromată și gustoasă să fie servită cu un pahar de Merlot demisec de la Beciul Domnesc. Este un vin delicat și armonios cu nuanțe fructate de zmeură, coacăze negre și cireșe, perfect pentru carnea roșie, brânzeturi sau vânat.

Totul despre vinurile care se potrivesc diferitelor feluri de mâncare și momente ale zilei găsiți pe www.uncaracteraparte.ro

IngredientE

  • 300 g carne de miel

  • puțin ulei de măsline

  • cremă de oțet balsamic

  • oregano

  • roșii cherry

  • sare, piper

mod de preparare

  • Marinăm bucățile de carne de miel cu un amestec de ulei de măsline și cremă de oțet balsamic și le condimentăm cu oregano uscat, sare și piper.
  • Așezăm bucățele de carne într-o tavă pe hârtie de copt. Alături de carne, punem și câteva roșii cherry pe care le stropim cu ulei de măsline și peste care presărăm puțină sare.
  • Dăm tava la cuptor la 220°C pentru 10 minute.
  • După ce au trecut cele 10 minute, întoarcem carnea pe partea cealaltă și o mai lăsăm să se rumenească încă 10 minute.
  • Servim imediat alături de roșiile coapte și un pahar de Merlot demisec de la Beciul Domnesc.

Poftă bună!

beciul2reteta

beciul4 reteta

beciul5 reteta

beciul1 reteta

One Comment

  1. Viorica Apostol

    Interesanta reteta! Apetisanta si cred si foarte gustoasa! Multumim! E bifata pentru incercat!

Spune-ne parerea ta