Am primit multe mesaje de la voi, în legătură cu rețetele asiatice. Mă bucur mult că vă plac, și sigur că da, mai facem! Azi m-am inspirat din bucătăria japoneză și am ales o rețetă vegetariană.
Desigur puteți folosi orice fel de ciuperci aveți. Mie ghebele îmi par cele mai apropiate ca gust de ciupercile shimeji, dar orice aveți sunt foarte ok. E cel mai simplu să folosim ingredientele pe care le avem la îndemână pentru că gustul authentic Asiatic va fi dat de sosuri, iar în acest caz eu vi le recomand pe cele de la Blue Dragon.
Blue Dragon este un brand britanic, cu o tradiție de peste 40 de ani care a reușit să aducă în Europa aromele asiatice autentice, sub forma unor ingrediente foarte ușor de folosit în bucătăriile oricăruia dintre noi.
2 persoane
10 minute
10 minute
Mediu
Ingrediente
- 1 pachet noodles (Blue Dragon)
- 200 g tofu
- o mână de ciuperci shimeji
- 1-2 fir ceapă verde
- Sos Rich Hoisin Blue Dragon
- Sos Sweet chilli Blue Dragon
- Ulei de susan Blue Dragon
- Semințe de susan (albe și negre )
- Sare
- Puțină făină (de orez sau soia) sau amidon
- frunze coriandru, bastonașe morcovi (opțional)
CUM SE PREPARĂ
- Fierbem noodleșii timp de 4 minute, apoi îi strecurăm și îi punem în boluri.
- Între timp tăiem cubulețe o bucată de soia, pe care o pudrăm cu puțină făină. Eu am folosit făină de orez, dar se poate înlocui cu făină de grâu sau amidon.
- Într-o tigaie încălzim puțin ulei de susan și prăjim rapid o ceapă verde tăiată bucăți, alături de ciupercile shimeji. Adăugăm puțină sare. Le prăjim foarte puțin, maxim 1 minut, pe foc iute. Le scoatem din tigaie și le lăsăm alături.
- În aceeași tigaie, mai adăugăm puțin ulei de susan și prăjim cubulețele de tofu, pe toate părțile, până devin aurii. La final turnăm în tigaie Sos Rich Hoisin (minim 4-5 linguri) și Sos Sweet chilli, după gust. Adăugăm o lingură semințe de susan și ceapă verde tăiată mărunt și luăm de pe foc. Dacă mai este nevoie, adăugăm sare sau sos de soia.
- Așezăm ciupercile și tofu în boluri, peste noodles și servim imediat. Se pot adăuga bastonașe de morcov și frunze de coriandru.