Pui teriyaki cu sos de ananas

pui teriyaki 5

Rețetele asiatice sunt un mod plăcut, sănătos și foarte interesant de a diversifica meniul zilnic. În plus, majoritatea sunt rapide și foarte ușor de pregătit. Mai nou, gătim foarte des în stil asiatic, de aceea am întotdeauna la îndemână câteva ingrediente de bază.

Vă spun foarte des că este important să folosim produse de calitate. În acest caz eu vă recomand sosurile și produsele asiatice de la „Blue Dragon“, cu care nu am dat greș niciodată. Este un brand britanic, cu o tradiție de peste 40 de ani care a reușit să aducă în Europa aromele asiatice autentice, alături de rețete echilibrate, sănătoase și ușor de preparat.

Așadar, iată o rețetă simplă foarte gustoasă pe care eu o prepar foarte des atât la tigaia grill cât și la grill-ul cu cărbune.

Porții

2 pers

Preparare

30 minute

Gatire

10 minute

Dificultate

Ușor

Ingrediente pentru pui

  • 300 g carne de pui fără os (piept sau pulpe)
  • 2-3 linguri sos teriyaki pentru marinadă Blue Dragon
  • bețe pentru frigărui

Ingrediente pentru sosul de ananas

  • 200 ml suc de ananas (din conservă)
  • 2 căței de usturoi tocat mărunt
  • 1-2 cm ghimbir dat pe răzătoare
  • 2 linguri sos de soia brun Blue Dragon
  • 1 lingură ulei de susan
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • ½ lingură amidon de porumb
  • 1 lingură zahăr brun
  • Susan prăjit

mod de preparare

  • Tăiem carnea de pui cubulețe și o marinăm timp de minim 30 de minute în sos teriyaki pentru marinadă. Teriyaki este o metodă de gătit japoneză în care carnea se prăjește, sau se gătește la grătar, după ce este marinată sau glazurată cu un amestec de sos de soia, mirin (un fel de vin dulce de orez) și zahăr
  • Așezăm bucățile de carne astfel marinate pe frigărui de bambus, pe care în prealabil le-am înmuiat bine în apă. Prăjim frigăruile pe grill-ul bine încins, 2 minute pe fiecare parte.
    Dacă vă place, bucățile de carne de pe frigărui pot fi alternate cu bucăți de ananas.
  • Pregătim sosul foarte simplu. Adăugăm toate ingredientele într-un mic vas. Fierbem totul la foc mic, timp de câteva minute, amestecând constant, până când sosul se leagă.
  • Cu ajutorul unei pensule, glazurăm frigăruile. Deasupra presărăm susan prăjit.

Servim frigăruile alături de sosul rămas, care este delicios!

pui teriyaki 1

pui teriyaki 2.

pui teriyaki 3

pui teriyaki 4.

Spune-ne parerea ta