Tagliatelle Alfredo – rețeta originală

alfredo3

Tagliatellele Alfredo sunt delicioase, cremoase, o rețetă clasică a bucătăriei italiene. Le veți găsi în multe variante. Unele conțin pui, altele ciuperci dar, indiferent pe care le alegeți este important să folosiți ingrediente de cea mai bună calitate.

Am ales tagliatellele Antonio di Vaio, pentru că au în compoziție grâu dur, ceea ce le face să își păstreze forma și culoarea. E simplu să le fierbi al dente, dacă respecți timpul de fierbere de pe ambalaj.

ingrediente

  • 250 g Tagliatelle Antonio di Vaio
  • 100 g unt
  • 6-7 linguri parmezan ras
  • piper proaspăt măcinat

Cum se fac tagliatellele Alfredo

  • Fierbem pastele în apă clocotită cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Dăm parmezanul pe răzătoarea mică (sau se poate cumpăra gata răzuit)
  • Când pastele sunt gata, topim untul într-o tigaie și adăugăm aproximativ 150 de ml din apa în care au fiert tagliatelele, apoi le adăugăm și pe ele și amestecăm ușor.
  • La final adăugăm parmezanul, amestecăm și oprim focul. Vom obține niște paste acoperite cu un sos cremos și un gust minunat.
    Servim imediat.

Poftă bună!

alfredo1
alfredo2
alfredo4

Spune-ne parerea ta