Rulou de pește cu legume la cuptor și spanac

peste7

Această rețetă face parte din noua mea provocare Fino. De această dată am reinterpretat o rețetă de rulouri de pește la cuptor, o idee delicioasă și foarte ușor de preparat. E ușor să prepari o astfel de masă sănătoasă și vă invit și pe voi să încercați. Nu durează mai mult de 30 de minute.
Unul din lucrurile care nu-mi lipsesc niciodată din bucătărie este hârtia de copt cu folie de aluminiu de la Fino. Este foarte utilă pentru că ajută atât la coacerea perfectă a ingredientelor, totodată prevenind lipirea lor de folie.

Ingrediente

  • 2 fileuri de pește
  • Un dovlecel
  • Un morcov
  • 2 căni frunze de spanac
  • Un cățel de usturoi
  • Puțin ulei de măsline
  • Cimbrișor
  • Zeama de la jumătate de lămâie
  • Sare, piper

Mod de preparare

  • Tăiem felii foarte subțiri de dovlecel și morcovi.
  • Asezonăm peștele cu sare și piper, apoi îl rulăm împreună cu feliile de dovlecel și morcov. Asigurăm rulourile cu scobitori.
  • Dintr-o bucată mare de folie cu hârtie de copt Fino, pregătim un plic, în care așezăm rulourile de pește. Le stropim cu ulei de măsline și așezăm deasupra lor crenguțe de cimbrișor.
  • Sigilăm plicul și îl înțepăm cu un cuțit în partea de sus. Îl așezăm într-o tavă, pe care o introducem la cuptorul preîncălzit la 170 °C pentru 15 minute.
  • Între timp, tragem la tigaie spanacul, în puțiun ulei de măsline cu un cățel de usturoi tocat mărunt.
  • Sevim rulourile imediat, pe pat de spanac.
    Poftă bună!

peste1

peste2

peste3

peste4

peste5

peste6,

peste8

Spune-ne parerea ta