Curry de năut

curry naut6b

Un prieten spunea că trăim prea puțin pentru a gusta doar câteva feluri de mâncare, tot aceleași în fiecare zi. Există mii de rețete, mii de combinații de gusturi pe care ar trebui să le încercăm.

De aceea, vă propun să mai gătim și să mai încercăm și altceva. Bucătăria indiană este foarte cunoscută și apreciată în întreaga lume, iar povestea Patak’s a început acum peste 60 de ani în Marea Britanie într-o familie indiană, care a pornit o mică afacere, din dorința ca oricine să poată avea acces la gusturile și aromele autentice ale bucătăriei lor. În timp, produsele lor au început să fie cunoscute în întreaga lume.

Sosul Mild Curry de la Patak`s m-a ajutat și pe mine azi să pregătesc foarte rapid această delicioasă și aromată mâncare de năut. Totul a durat mai puțin de 15 minute.

Porții

4 persoane

Preparare

5 min

Timp gătire

15 min

Dificultate

Ușor

Ingrediente

  • 2 conserve năut fiert
  • 1 borcan Patak`s Mild Curry
  • 2 fire de ceapă verde
  • 5-6 roșii cherry (opțional)
  • 30 g caju
  • zemă de lămâie după gust

Mod de preparare

  • Tăiem ceapa mărunt și o călim în puțin ulei. Adăugăm caju-ul și îl lăsăm să prindă o culoare aurie.
  • Adăugăm năutul fiert și amestecăm, apoi imediat punem în tigaie și câteva roșii cherry, tăiate în jumătate.
  • Ultimul ingredient, și cel mai important este sosul Mild Curry. Il turnăm în tigaie, amestecăm și lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de10 minute. Amestecăm din când în când. La final se adaugă puțină zeamă de lămâie, după gust.
  • Servim simplu, sau alături de orez fiert.
curry naut7b

curry naut2b

curry naut3b

curry naut1b

curry naut4b

curry naut5b

Spune-ne parerea ta