Vinete pane în crustă crocantă de pesmet – rețeta video

vinete pane1

E sezonul vinetelor și vă propun și vouă, ca pe lângă clasica salată de vinete să încercați și alte rețete cu ele, pentru că sunt delicioase! Mă străduiesc să prepar pentru voi cât mai multe, iar aceasta este una dintre ele. E despre vinete pane, în crustă crocantă de pesmet. Vă promit că sunt și mai gustoase decât dovleceii preparați la fel! Trebuie să le încercați neapărat! Aveți mai jos rețeta video:

REȚETA VIDEO DE VINETE PANE ÎN CRUSTĂ CROCANTĂ DE PESMET:

Ingrediente

 • 1-2 vinete mici
 • 2-3 ouă
 • 3 linguri de făină
 • 3 linguri de pesmet
 • sare
 • 300 ml ulei pentru prăjit

Cum se fac vinetele pane în crustă crocantă de pesmet

 1. Alegem vinete mici și tinere care nu au mulți sâmburi. Le spălăm bine. Nu trebuie curățate de coajă.
 2. Le tăiem rondele  sau pe lung și presărăm deasupra puțină sare. Le lăsăm să stea 20-30 de minute sau până când lasă zeamă.
 3. Strecurăm și aruncăm zeama lăsată.
 4. Dăm rondelele de vinete, în acestă ordine, prin: făină, ou bătut și pesmet. Procedăm la fel cu toată cantitatea de dovlcel.
 5. Într-o tigaie cu margini mai înalte, punem 300 de ml ulei, pe foc mediu. Când uleiul este fierbinte, adăugăm pe rând rondelele și le prăjim câte jumătate de minut pe fiecare parte, sau până când devin aurii și crocante.

Vinetele pane pot fi și mai gustoase dacă în pesmet, amestecați și o lingură de semințe de susan! De asemenea, ca să reduceți timpul de prăjit, feliile se pot tăia de-a lungul vinetelor. 

Poftă bună!

vinete pane2

Spune-ne parerea ta