Dovlecei pane în crustă de pesmet- rețeta video

dovlcei pane1

Îmi place să profit de savoarea legumelor atunci când este sezonul lor, pentru că atunci sunt cele mai gustoase, sănătoase, iar prețul lor este cel mai bun. Și pentru că în acestă perioadă dovlcelul se găsește peste tot , din abundență, vă propun să încercați să îl faceți pane, în crustă crocantă de pesmet. Se face foarte ușor, așa cum puteți vedea în video de mai jos:

REȚETA VIDEO DE DOVLECEI PANE ÎN CRUSTĂ CROCANTĂ DE PESMET:

Ingrediente

 • 2-3 dovlecei tineri
 • 2-3 ouă
 • 3 linguri de făină
 • 3 linguri de pesmet
 • sare
 • 300 ml ulei pentru prăjit

Cum se fac dovlceii pane în crustă crocantă de pesmet

 1. Alegem dovlecei tineri care nu au mulți sâmburi. Îi spălăm bine. Opțional, se pot curăța de coajă.
 2. Îi tăiem rondele  sau pe lung și presărăm deasupra puțină sare. Îi lăsăm să stea 20-30 de minute sau până când lasă zeamă.
 3. Strecurăm și aruncăm zeama lăsată.
 4. Dăm rondelele de dovlcel, în acestă ordine, prin: făină, ou bătut și pesmet. Procedăm la fel cu toată cantitatea de dovlcel.
 5. Într-o tigaie cu margini mai înalte, punem 300 de ml ulei, pe foc mediu. Când uleiul este fierbinte, adăugăm pe rând rondelele și le prăjim câte jumătate de minut pe fiecare parte, sau până când devin aurii și crocante.

Dovleceii pane pot fi și mai gustoși dacă în pesmet, amestecați și o lingură de semințe de susan! De asemenea, ca să reduceți timpul de prăjit, feliile se pot tăia de-a lungul dovlecelului. Dacă nu vă place, coaja se poate îndepărta, dar la dovleceii foarte tineri este suficient să îi spălați bine.

Poftă mare și spor la gătit!!

Spune-ne parerea ta