Aripioare picante – rețeta video

aripioare picante reteta blog

Zilele de vară n-ar fi la fel de frumpase dacă nu am încinge grătarul, măcar din când în când. De aceea vă propun o rețetă rapidă de aripioare picante fără marinare și fără timpi lungi de preparare, numai bună arunci când te lovește pofta și nu mai ai răbdare, sau când ai chef de un party cu prietenii, pe nepusă masă.

Totuși, dacă aveți răbdare și NU le puneți pe grătar chiar deasupra jarului, ci puțin într-o parte, vor avea o crustă rumenă delicioasă, iar în interior vor fi moi și suculente. Și nu, vă rog să nu le fierbeți în prelabil. Se gătesc repede și ușor.

Rețeta video de aripioare picante:

Ingrediente

  • 500 g aripioare de pui
  • puțin ulei de măsline
  • condimente picante după gust
  • opțional- chipsuri de lemn de afumare- cherry

Cum se fac aripioarele picante

  1. Pregătim jarul. Jarul este perfect atunci când cărbunii nu mai ard cu flacără și sunt acoperiţi cu un strat de cenușă gri. Poziționăm jarul doar într-o parte a grătarului pentru a găti indirect.
  2. Condimentăm generos aripioarele cu amestec de condimente picante pentru grătar, apoi le așezăm pe grill, în partea sub care nu este jar. Închidem capacul pentru 20 de minute.
  3. Întoarcem aripioarele pe partea cealaltă și acum se pot adăuga în jar, opțional câteva chipsuri din lemn pentru afumare. Eu am pus chipsuri din lemn de cireș, pe care le-am înmuiat puțin în apă.
  4. închidem capacul și mai lăsăm aripioarele pe grătar încă 20 de minute, dau până când devin aurii la exterior și moi la interior. Înainte să le luăm de pe grătar, desfacem una, să fim siguri că s-au copt până la os. Dacă mai este nevoie , se mai put lăsa câteva minute sub capac.  Nu uitați, secretul este „low & slow“

Poftă bună!

Spune-ne parerea ta