Chifle pentru burgeri – cea mai bună rețetă | Video

chifla pentru burgeri 2

După mai multe încercări, am găsit rețeta perfectă de chifle pentru burgeri! Si nu spun PERFECTE, numai asa…
Au o textură fragedă, din care se poate mușca ușor exact ca cele din comerț făcute special pentru burgeri.

Coaja nu va fi nici tare, nici elastică!  Pur și simplu cele mai bune! Trebuie să le încercați neapărat!

Aveți chiar aici rețeta video pas cu pas:

Ingrediente

 • 60 g unt (3 linguri)
 • 1 ou
 • 500 g făină
 • 7 g drojdie uscată ( sau un cub mic drojdie proaspătă dizolvată în puțină apă călduță)
 • 1 lingură zahăr (sau 2)
 • 1 linguriță rasă de sare
 • 250 ml apă călduță
 • un ou + 2 linguri de lapte pentru topping
 • susan sau alte semințe

Cum se fac chiflele pentru burgeri

 1. În bolul mixerului vom pune un plic de drojdie uscată, mai exact 7 grame.  Apoi vom adăuga 1 lingură de zahăr (sau 2 linguri dacă vă plac chiflele mai dulci), 250 ml apă călduță (nu mai caldă de 37 de grade),  un ou întreg și  500 de grame de făină (se poate adăuga treptat dacă vă este mai ușor).
 2. Apoi adăugăm 60 de grame de unt topit și răcit. Dacă îl puneți fierbinte veți omorî drojdia și aluatul nu va mai crește. Adăugăm la final și o linguriță de sare.
 3. Este de preferat să frământăm acest aluat într-un robot… altfel, durează destul de mult să obțineți textura potrivită. Îl mixăm aproximativ 5-6 minute la viteză mică. La final va avea o textură fină și va fi destul de moale și lipicios, dar ușor de modelat.
 4. Ungem un vas cu ulei de măsline …sau ulei de floarea soarelui. Dăm formă aluatului și îl așezăm în vas. Îl acoperim cu un șervet sau cu o pânză și îl lăsăm la dospit aproximativ o oră, sau până când își dublează volumul.
 5. După o oră, pregătim o tavă cu hârtie de copt. Aluatul a crescut deja foarte frumos. Presărăm puțină făină pe masa de lucru Și scoatem aluatul din vas. Îl presăm și il frământăm ușor pentru a elimina aerul.
 6. Apoi îl împărțim în 6 sau 8 părti egale, în funcție de cât de mari vrem să fie chiflele.
 7. Modelăm cu mâinile chifle rotunde …cât de rotunde putem… apoi le așezăm în tavă, cu distanță între ele și le acoperim din nou pentru înca 30 de minute de dospit.
 8. Batem un ou cu 2 linguri de lapte.
 9. După jumătate de oră, chiflele si-au dublat volumul! Le ungem cu ou, cu atenție, fără să le apăsăm prea tare. Deasupra putem presăra susan sau orice alte semințe vă plac… și sare grunjoasă pentru că le dă un gust plăcut.
 10. Le dăm la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25 de minute sau pană când devin aurii. Apoi, le vom lăsa la răcit.

Chiflele pregătite după această rețetă vor avea o textură perfectă , fragedă, din care se poate mușca ușor exact ca cele din comerț făcute special pentru burgeri. Nu vor fi elastice și nici coaja nu va fi prea tare. În schimb arată mult mai bine Și sunt infinit mai gustoase și sănătoase.

Poftă bună!

chifla pentru burgeri 1

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*