Cartofi noi prăjiți cu sos de smântână și mărar- rețeta video

cartofi prajiti1

Cartofii noi prăjiți sunt foarte gustoși, iar sosul de smântână cu mărar și puțin usturoi este alegerea potrivită pentru ei! Sigur, puteți să faceți exact la fel și cu cartofii noi fierți, la care eu vă recomand să dăugați și puțin unt sau ulei de măsline.

Dar cum nu poate fi niciun început de vară fără cartofi noi prăjiți, am pegătit o nouă rețetă video pentru voi:

Ingrediente

 • 500 g cartofi noi
 • 300 ml ulei de floarea soarelui
 • 4-5 linguri de smântână (sau iaurt)
 • sare, piper
 • 1-2 căței de usturoi
 • mărar proaspăt după gust

Cum se fac cartofii noi prăjiți cu sos de smântână

 1. Spălăm cartofii noi și îi curățăm. Dacă sunt foarte mici e suficient să îi spălăm foarte bine. Dacă nu, aveți aici un video care vă arată cum să îi curățați mai repede și mai ușor.
 2. Punem într-o tigaie ulei de floarea soarelui. Dacă cartofii sunt mai mari, ca și ai mei, îi tăiem în două sau în patru. Dacă sunt mici, pot fi lăsați întregi. Eu prefer să folosesc un wok pentru a nu stropi totul în jur. E mai comod. Se poate folosi orice tigaie cu margini ceva mai înalte…adică să nu fie chiar de clătite. Și o cratiță e perfectă.
 3. Punem cartofii cu grijă în ulei. Puteți face asta și când uleiul este rece, ca să nu vă stropiți. Avem grijă ca uleiul să acopere toți cartofii. Îi prăjim la foc mediu.
 4. Din când dîn când îi întoarcem ușor, ca să se prăjească uniform pe toate părțile.
 5. Între timp pregătim sosul. Avem nevoie de 4-5 linguri de smântână, 1-2 căței de usturoi, pe care îi dăm pe răzătoare, mărar proaspăt după gust, piper, sare. Amestecăm, și sosul e gata!
 6. Când cartofii au devenit aurii, verificăm cu o furculiță, să vedem dacă sunt moi în interior. Dacă sunt gata, îi scoatem pe un șervețel absorbant. Îi servim cu sos!

Poftă bună!

cartofi prajiti2

Spune-ne parerea ta