Confit de rață – rețeta video

pulpa de rata1

Cred că am filmat rețeta asta de vreo 4 ori și n-am reușit niciodată să o montez pentru că îmi lipseau cadrele finale. Pulpele de rață au fost devorate de fiecare dată înainte să reușesc să spun măcar ceva.
De obicei fac doar 3, dar de data asta am făcut 4 pentru ca să fiu sigur că rămâne ceva și pentru voi.

Dacă nu aveți slowcooker, pulpele se pot fierbe încet, în propria untură, într-o oală sau într-o tavă la cuptor, la foc mic.

Dacă nu aveți untură de rață, se poate înlocui cu untură de găină sau de porc. Nu trebuie foarte multă, pentru că de obicei pulpele de rață sunt ele însele foarte grase, iar acea grăsime se va topi. Practic ele vor fierbe în propria grăsime. Eu păstrez untura rămasă în frigider și o folosesc următoarea dată când le pregătesc. Evident că nu va sta în frigider mult timp, pentru că este o rețetă care ne place mult, este ușor de făcut și o pregătim destul de des.

Gătite astfel, pulpele de rață se pot păstra la borcan, în propria grăsime. De fapt astfel, ele se conservă, acesta fiind și  motivul pentru care a fost creată această rețetă.  Carnea lor devine moale și fragedă, iar pielea caramelizată este super-delicioasă!

Vedeți mai jos rețeta video pas cu pas, iar dacă vă place, nu uitați să vă abonați la canalul nostru de youtube, pentru a fi primii care vedeți noile rețete! Nu uitați că ne găsiți și pe instagram, unde postăm poze live direct din bucătărie sau din călătoriile noastre!

REȚETA VIDEO DE CONFIT DE RAȚĂ SAU CONFIT DE CANARD

Ingrediente

  • 150-200 g untură de rață
  • 3-4 pulpe de rață
  • sare
  • opțional mere

Cum se face confit de rață sau confit de canard

  1. În vasul slowcookerului așezăm untura de rață și pulpele. Asezonăm cu sare grunjoasă.
  2. Setăm slowcookerul la treapta superioară – HIGH, pentru 6 ore.
  3. După 6 ore prăjim pulpele într-o tigaie, fără a mai adăuga grăsime, până când obținem o crustă crocantă, aurie. Alături, caramelizăm niște felii de mere.
  4. Servim imediat cu piure de cartofi.

Poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*