Chec simplu- rețeta video

Alți utilizatori au mai citit și :

chec simplu1

E o rețetă de chec foarte simplă de bază, care se poate mânca foarte bine așa cum e sau la care se pot adăuga nuci, bucățele de ciocolată sau fructe, după cum aveți chef sau poftă! Este una din prăjiturile cel mai ușor de făcut.

Rețeta video o găsiți ceva mai jos. Iar dacă tot vorbim despre video, am să vă dau câteva motive pentru care merită să vă abonați la canalul nostru de youtube:

 1.  Pentru ca să nu pierdeți nicio video rețetă nouă!
 2. Pentru că acolo le public prima dată și le puteți vedea cu mult înainte de apariția lor aici sau pe facebook.
 3. Pentru că pe youtube public și video-uri pe care nu le veți vedea aici, cum ar fi  unele review-uri, unboxing sau călătorii.
 4. Pentru că toată lumea e acum pe y o u t u b e.
 5. Pentru că acolo e mai ușor să comentezi  sau să pui întrebări la care ți se va răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Așadar, dacă vă place Bucătar Maniac și vreți să mă susțineți să vă pot oferi în continuare cât mai multe rețete video, vă aștept pe youtube . Nu uitați, după ce vă abonați să apăsați 🔔, pentru a vedea toate noutățile pe care le public.

REȚETA VIDEO DE CHEC SIMPLU

Ingrediente

 • 2 ouă
 • 300 g zahăr
 • 350 g făină
 • 200 ml lapte
 • 150 ml ulei
 • 1/2 plic praf de copt
 • 1 plic zahăr vanilat
 • 2 linguri de cacao
 • 4 linguri de lapte
 • *hârtie de copt dacă tava nu e din silicon

Cum se face checul simplu

 1. Amestecăm toate ingredientele umede (cu excepția celor 4 linguri de lapte) și le mixăm puțin, apoi le adăugăm și pe cele uscate (cu excepția celor 2 linguri de cacao). Mixăm 2 minute la viteză medie, până când se omogenizează.
 2. Turnăm în forma de chec jumătate din compoziție. Dacă folosim o formă de chec care nu este din silicon, vom avea nevoie și de hârtie de copt.
 3. În compoziția rămasă adăugăm cele 2 linguri de cacao și cele 4 linguri de lapte și mixăm. Turnăm apoi și compoziția cuc acao  în tava de chec.
 4. Dăm checul la cuptorul preîncălzit la 170 °C pentru aproximativ 45 de minute sau până când trece testul scobitorii.
 5. Lăsăm checul să se răcească apoi îl pudrăm cu zahăr.

Poftă bună!

*în lista de ingrediente de la finalul rețetei video s-a strecurat o greseală pe care nu o pot corect. Este vorba de 2 linguri de cacao și nu 4. Dacă oricum ați folosit 4 linguri, nu ar trebui să se întâmple nimic rău, doar că aluatul cu cacao va deveni mai greu și se va lăsa la fundul tăvii.

One Comment

 1. Viorica Apostol

  Foarte bun!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*