Plăcintă cu dovleac la grătar – rețeta video

placinta1

Dovleci de plăcintă găsiți toată iarna la orice supermarket, iar plăcinta e delicioasă, mai ales dacă e coaptă încet, pe piatră, sub capacul grătarului. Subtila aromă de fum face diferența între o plăcintă obișnuită și una la superlativ.
Vedeți în video de mai jos, cât este de ușor de făcut:

Ingrediente

 • 500 g dovleac de plăcintă
 • foi de plăcintă
 • 3 linguri de zahăr (sau după gust)
 • 1 linguriță scorțișoară praf
 • 2 linguri griș

Cum se face plăcinta cu dovleac la grătar

 1. Pregătim grătarul. Cărbunii încinși sunt perfecți atunci când nu mai ard cu flacără și sunt acoperiți de un start gri de cenușă. Îi așezăm doar într-o parte a grătarului.
 2. Curățăm dovleacul de sâmburi și îl punem (1-2 bucăți) pe gătar, în partea fără cărbuni. Închidem capacul și lăsăm dovleacul să se coacă la 180 °C pentru aproximativ o oră și jumătate sau până când miezul este moale.
 3. Luăm dovleacul de pe grătar, distribuim cărbunii pe toată suprafața acestuia, și așezăm deasupra piatra de pizza pentru a o preîncălzi.
 4. Mixăm miezul dovleacului și îl amestecăm cu zahăr, griș și socrțișoară în cantitățile enumerate mai sus. Dacă vi se pare că nu este suficient de dulce, mai puteți adăuga zahăr.
 5. Umplem cu dovleac foile de plăcintă și le așezăm în formă de spirală sau oricum vă place.
 6. Coacem plăcinta pe piatra de pizza pentru aproximativ 20 de minute la 180 °C sub capacul grătarului până când aceasta devine aurie.
 7. Dovleacul se poate înlocui și cu mere rase sau brânză dulce.

Poftă bună!

One Comment

 1. Fara ulei sau unt pe foi?

Spune-ne parerea ta