Prânz exotic și sănătos la borcan – rețeta video

O rețetă perfectă pentru mâncat la birou

pranz exotic la pahar1

Știți bine părerea mea în legătură cu gustările tip fast-food sau patiserie la care cei mai mulți dintre noi apelăm atunci când mâncăm pe fugă. Ni se întâmplă tuturor, iar singurul motiv acceptat este lipsa de timp.

Ei bine, niciodată nu e prea târziu să ne schimbăm puțin meniul și totodată modul de viață, într-unul mai sănătos. De aceea vă propun azi o idee de rețetă rapidă, sățioasă și sănătoasă, foarte ușor de preparat acasă și de servit la birou, într-o scurtă pauză.

Iar ca pauza să fie cu adevărat odihnitoare, m-am gândit ca prânzul să aibă un gust exotic, exact așa cum l-ai savura pe o plajă tropicală. Încercați să vă imaginați asta când îl mâncați!

Ingrediente

 • 50 g nuci și migdale (sau alt amestec de nuci)
 • 3 lingurițe de zahăr de cocos (sau miere)
 • 3 linguri de fulgi de ovăz
 • 1 linguriță ulei de cocos
 • 200 g iaurt grecesc
 • 1 conservă de fructe tropicale Dole
 • 1-2 biscuiți digestivi

Cum se face prânzul exotic și sănătos la borcan

 1. Pregătim o granola cu nuci și migdale. Puteți să preparați o cantitate mai mare și să o păstrați într-un borcan închis, pentru mai multe prânzuri. Este foarte gustoasă. Încălziți într-o tigaie puțin ulei de cocos (sau ulei vegetal) apoi prăjiți puțin nucile și migdalele pe care le-ați mărunțit puțin cu un cuțit. Adăugați zahărul de cocos (sau alt îndulcitor preferat) și amestecați până se topește. Adăugați fulgii de ovăz și mai lăsați puțin pe foc. Lăsați la răcit.
 2. Mărunțiți 1-2 biscuiți digestivi și așezați-i într-un strat subțire într-un borcan cu capac. Presărați și puțină granola.
 3. Adăugați iaurtul grecesc, apoi un alt strat de granola, dar lăsați suficient spațiu în borcan pentru muuuulte fructe tropicale din conserva Dole.
 4. Adăugați cât mai multe fructe tropicale. Închideți capacul și păstrați într-un loc răcoros până la servire… sau serviți imediat.

Acest prânz delicios și sănătos este atât de ușor de preparat, încât o puteți face pe loc, chiar la birou, dacă aveți ingredientele pregătite de acasă. Îl puteți savura alături de colegi care vă garantez eu că vă vor fi recunoscători!

pranz exotic la pahar2

Poftă bună!

One Comment

 1. Ce bine arataaa.

Spune-ne parerea ta