Coșulețe cu peltea de gutui și bezea de nucă – rețeta video

peltea2

Parfumul de peltea de gutui îmi aduce aminte de copilărie și de zilele de toamnă lungi,  petrecute la bunici. Și rețeta de coșulețe umplute cu peltea, tot de la bunica o am. Nimic nu se potrivește mai bine cu parfumul gutuilor decât bezeaua cu nucă și aluatul fraged. Fix la ea m-am gândit când am văzut că rețeta Eugeniei a fost aleasă câștigătoare.

Sunt sigur că știți deja povestea ei. În martie anul acesta, Lidl a demarat Campania Căutătorii de Cămări, iar Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits au plecat în țară pentru a-i vizita pe cei care s-au înscris pe site cu rețeta lor originală, tradițională, pe care nimeni nu o mai gătește la fel.

Ei au ajuns în zeci de cămări din toate regiunile țării, întâlnind o diversitate de gusturi și arome. O treabă tare faină, zic eu, dacă te gândești cât de multe bunătăți se ascund în bucătăriile fiecăruia. Sunt sigur că și voi aveți rețete minunate pe care numai voi știți să le faceți.

Așadar,  pelteaua de gutui a Eugeniei a fost aleasă de către Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits, dintre cele 13 preparate finaliste ale concursului Căutătorii de Cămări, toate gătite după rețete autentice de familie.

Am fost foarte curios și trebuie să vă spun că pelteaua de gutui a Eugeniei din Cămara Noastră de la Lidl nu m-a dezamăgit deloc. E exact ce trebuie să fie ca gust, aromă și consistență. Are exact parfumul de toamnă aurie din copilăria mea. Se potrivește perfect atât în prăjituri, fursecuri pentru Crăciun, pe tartine la micul dejun cât și pe platouri cu aperitive din carne afumată și brânzeturi sau în preparate cucarne roșie sau vânat. Săptămâna asta o puteți găsi în oricare din magazinele Lidl din țară.

REȚETA VIDEO DE COȘULEȚE CU PELTEA DE GUTUI ȘI BEZEA DE NUCĂ

Ingrediente pentru coșulețe

 • 1 borcan din pelteaua de gutui a Eugeniei
 • 5 gălbenușuri
 • 4 linguri de smântână
 • 7 linguri de zahăr
 • 250 g untură
 • 1 linguriță praf de copt
 • 500 g făină

Ingrediente pentru bezeaua de nucă

 • 5 albușuri
 • 10 linguri de zahăr
 • 7 linguri nucă rasă

Cum se fac coșulețele cu peltea de gutui și bezea de nucă

 1. Amestecăm ingredientele pentru aluat și frământăm până când obținem o compoziție care nu se lipește și este ușor de modelat. Nu este un aluat pretențios, așa că adăugați făina treptat și opriți-vă când aluatul este ușor modelabil. Eu am pus aproximativ 500 g de făină, dar este posibil, în funcție de mărimea ouălor să fie nevoie de ceva mai multă sau mai puțină.
 2. În fiecare formă, pe care dacă vreți, o puteți unge cu ulei sau cu untură, pentru a scoate mai ușor prăjiturile coapte, am pus câte o biluță de aluat pe care am modelat-o cu degetele, în formă de coșulet. Orice formă de cupcakes sau brioșe este ok.
 3. Între timp am bătut spuma de albușuri cu cele 10 linguri de zahăr, în care la final am adăugat și nuca măcinată, amestecând încet, de jos în sus.
 4. În fiecare coșulet am pus câte o linguriță din pelteaua de gutui a Eugeniei pe care am acoperit-o cu bezea de nucă.
 5. Le-am introdus la cuptor la 170 grade C pentru aproximativ 20 de minute sau până când marginile au început să devină aurii.

Pelteaua de gutui a Eugeniei se găsește de ieri, 30 octombrie în toate magazinele Lidl și face parte din gama Cămara Noastră. Ea este preparată după rețeta originală a doamnei Eugenia Mac din Constanța. Pentru fiecare 100 g de peltea este nevoie de 210 g de gutui. Produsul este disponibil în borcane de 380 g și, la fel ca toate produsele din gama Cămara Noastră, este produsa în România, după rețete autentice.

Poftă bună!

peltea3

peltea4

One Comment

 1. Minunate.Multumim pentru reteta.

Spune-ne parerea ta