Bistecca alla fiorentina – rețeta video

steak1

O friptură de vită la grătar nu sună a rețetă itelienească, dar Bistecca alla Fiorentina exact asta este, un T-bone maturat gătit „în sânge“ deasupra unui foc iute de lemne. Este o rețetă veche și se spune că nu are nevoie de absolut niciun condiment în afară de sare. Italienii cred că piperul, uleiul de măsline sau alte condimente  adăugate sunt semnele unei fripturi mai puțin reușite. Așadar, am încercat să respect asta și am folosit doar sare. Trebuie să vă spun că nici nu are nevoie de altceva.

REȚETA VIDEO BISTECCA ALLA FIORENTINA

Bucata de carne trebuie să fie maturată și cât mai groasă, și trebuie adusă la temperatura camerei. Este de asemenea important să fie gătită deasupra unui foc de lemn sau cărbune. Eu am ales un cărbune cu ardere rapidă, care degajă o temperatură mare.

Ingrediente

  • 1 bucată T- bone maturat 600- 800 g
  • sare de mare grunjoasă

Cum se face

  1. Pregătim cărbunii pentru grătar. Aceștia sunt perfecți pentru gătit atunci când sunt acoperiți de un strat gri de cenușă.
  2. Aducem carnea la temperatura mediului , apoi o tamponăm cu un șervet de hârtie, până când rămâne uscată.
  3. Punem carnea pe grill deasupra cărbunilor (direct grilling) pentru doar 1 minut pe fiecare parte. În interior carnea trebuie să rămână „în sânge“. Orice timp în plus de gătire va face friptura greu comestibilă. Așadar temperatura mare va face ca exteriorul să fie bine gătit și să aibă dungile acelea rumenite, specifice grill-ului, iar interiorul să rămână moale și suculent fără să fie nici măcar fierbinte.
  4. Friptura se taie felii și se servește imediat cu pâine prăjită cu unt și eventual o salată de crudități.

Poftă bună!

Spune-ne parerea ta