Creveți cu lămâie la grătar -rețeta video

creveti3

Iată-ne și la  episodul cu numărul cinci din seria „Grătar pentru maniaci“, un proiect sprijinit de Outdoorchef. De acestă dată vă propun o rețetă ușoară și lejeră, felul de mâncare pe care sigur l-ai prefera într-o zi caniculară de vară, alături de prieteni și familie. Este foarte ușor de preparat. Creveții înșirați pe frigărui alături de felii de lămâie și condimentați cu ierburi care le dau o aromă mediteraneană specifică, se rumenesc și se afumă puțin pe grătar, exact atât cât să rămână suculenți și delicioși.

Ingrediente

  • creveți decorticați de mărime medie
  • felii de lămâie
  • sare
  • puțin ulei de măsline extravirgin
  • cimbrișor proaspăt

Cum se fac creveții cu lămâie la grătar

  1. Pregătim cărbunii. Jarul este perfect atunci când cărbunii nu ami ard cu flacără și sunt acoperiți cu un strat de cenușă gri. Vom găti direct, deasupra cărbunilor.
  2.  Frigăruile de lemn trebuie înmuiate în apă sau vin alb pentru aproximativ 30 de minute, înainte să le folosim.
  3. Creveții trebuie să fie aduși la temperatura mediului, adică să nu fie congelați sau extrem de reci. Îi înșirăm pe frigărui, alternând cu sferturi de felii de lămâie.
  4. Ungem frigăruile cu lei de măsline, asezonăm cu sare li aromăm cu cimbrișor. Acesta din urmă are o ușoară aromă citrică. Puteți folosi și alte ierburi/condimente după gustul vostru.
  5. Așezăm frigăruile pe grătar, deasupra cărbunilor și le întoarcem după exact un minut. Le mai lăsăm 30 de secunde și pe partea cealaltă. Servim imediat!

Poftă bună!

creveti2

creveti1

Spune-ne parerea ta