Aripioare picante BBQ cu ananas și sos de mango

aripiaore reteta1

Una din rețetele mele preferate la grătar sunt aripioarele picante, dar nu gătite oricum, ci bine condimentate, coapte încet și afumate, iar apoi cât sunt încă fierbinți, glazurate cu sos aromat de mango, de-ți vine să te lingi pe degete, numai când te gândești la ele.

Dar stați, că n-am terminat! Lângă aripioare, îmi place să pun pe grătar și niște ananas dulce picant prăjit doar puțin, cât să primească câteva dungi maronii și să adauge un plus de savoare gustului nemaipomenit de bun. Cum să nu-ți placă #varapejar? Vedeți în video de mai jos rețeta despre care vă vorbesc, explicată pas cu pas.

Dacă v-am inspirat sau v-am făcut poftă și vreți să aveți și voi un grătar de grădină pe care să creați astfel de rețete delicioase, nu uitați să vă înscrieți la concursul de pe pagina V6BBQ. Faceți un grătar, pe jar sau chiar în tigaie, faceți-i o poză în care surprindeți și un sos sau un condiment din această gamă și înscrieți-vă direct la postarea de concurs. Mai aveți puțin timp, până pe 4 august. În plus, puteți câștiga săptămânal zece seturi complete de sosuri și condimente V6BBQ! Baftă!

Ingrediente

 • 500 g aripioare de pui
 • condimente V6BBQ pentru grătar picant
 • Sos Mango V6BBQ
 • chipsuri de afumare hickori (opțional)

Ingrediente pentru ananasul picant

 • 1 ananas proaspăt (sau rondele din conservă)
 • condimente V6BBQ pentru grătar picant
 • Sos Salsa V6BBQ (opțional)

Cum se fac aripioarele picante BBQ cu ananas și sos de mango

 1. Pregătim cărbunii. Jarul este perfect atunci când cărbunii nu mai ard cu flacără și sunt acoperiţi cu un strat de cenușă gri. Poziționăm jarul doar într-o parte a grătarului pentru a găti indirect.
 2. Presărăm generos aripioarele cu amestec de condimente și fum pentru grătar V6BBQ, apoi le așezăm pe grill, în partea sub care nu este jar. Închidem capacul pentru 20 de minute.
 3. După acest timp, întoarcem aripioarele și opțional aruncăm în foc câteva chipsuri de lemn pentru afumare, pe care în prealabil le-am înmuiat în apă. Închidem din nou capacul și mai lăsăm aripioarele la copt, încă 20 de minute.
 4. Între timp pregătim ananasul, pe care îl curățăm și îl tăiem în forma dorită. Condimentăm bucățile de ananas cu V6BBQ pentru grătar picant (Steak & Pepper) și le punem pe grătar în zona sub care avem jarul încins. Lăsăm câte un minut pe fiecare parte.
 5. Luăm ananasul și aripioarele de pe grătar. Cât sunt încă fierbinți, aripioarele trebuie unse generos cu Sos de Mango V6BBQ.
 6. Servim imediat, iar dacă doriți (eu nu m-am putut abține) combinați și cu alte sosuri  și condimente din gama V6BBQ.

Poftă bună!

 

aripiaore reteta3

2 Comments

 1. Pana mai ieri nu aveam habar decat sa pun sare si piper in mancare. Dar datorita dvs. faceti mancarea un deliciu. Multumesc !

Spune-ne parerea ta