Salată grecească simplă

salata greceasca2

Este una din cele mai dorite salate de vară, pentru că este foarte gustoasă și foarte sănătoasă, și nu în ultimul rând gustul ei ne duce  imediat cu gândul la țărmul mării.  O puteți pregăti și acasă, dacă aveți câteva ingrediente de bază. Mai jos vă voi da cantitățile pentru 2 porții.

Sfatul meu este să asezonați salata doar atunci când o serviți și nu mai repede, pentru că în caz contrar castraveții și roșiile vor lăsa foarte multă zeamă și se vor înmuia într-un mod neplăcut.

Ingrediente

  • 2 castraveți mici
  • 2-3 roșii
  • o ceapă
  • 100 g brânză feta
  • sare și piper după gust
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • ulei extravirgin de măsline după gust
  • măsline uscate sau din saramură
  • oregano uscat
  • opțional frunze de oregano și/sau busuioc proaspăt

Cum se face salata grecească simplă

  1. Salata este  foarte perisabilă și este bine să o pregătiți chiar înainte de servire, și să o asezonați chiar la masă. Modul de preparare nu este foarte complicat.
  2. Trebuie doar să tăiați castraveții și roșiile bucăți mari, iar ceapa julien, și să le amestecați ușor într-un vas ceramic. Presărați câteva măsline uscate sau din saramură, apoi adăugați și brânza, bucată întreagă sau mărunțită.
  3. Stropiți cu zeamă de lămâie, apoi asezonați cu sare și piper proaspăt măcinat. Oregano uscat este foarte important, pentru gustul autentic, dar dacă vă place puteți adăuga și frunze proaspete de oregano și busuioc.
  4. La final turnați deasupra ulei de măsline extravirgin de buna calitate, după pofta inimii!

Serviți cu orice vă place, chiar și simplă! Niște felii de pâine prăjită, frecată cu usturoi și stropite cu ulei de măsline sunt perfecte alături de salată.

Pofta bună!
salata greceasca1

salata greceasca3

Spune-ne parerea ta