Suc de trandafiri – rețeta video

trandafirata- komunomo2

Suc de trandafiri îmi făcea bunica în fiecare vară când eram copil. Îmi aduc aminte cum întrebam din oră-în oră dacă e gata, iar bunica avea multă răbdare și îmi explica de fiecare dată de ce trebuie să mai aștept. Acum îl pregătesc și eu Mayei, care are la fel de puțină răbdare ca și mine și căreia îi place mult să îl bea cu lămâie, gheață și mentă proaspătă. Cât sunt trandafiri în grădină, avem și suc parfumat și răcoros de trandafiri în frigider. 

Aveți nevoie de doar 3 ingrediente și apă, iar rețeta video, foarte scurtă vă așteaptă puțin mai jos. Nu uitați, dacă vă place și vreți să vedeți și altele, să vă abonați la noul meu canal youtube! Restul detaliilor și rețeta pas cu pas le găsiți mai jos.

REȚETA VIDEO DE SUC DE TRANDAFIRI CU DOAR TREI INGREDIENTE ȘI APĂ

Ingrediente

  • 6-7 trandafiri mari, roșii și parfumați
  • 1 lămâie sau lime
  • 300 g zahăr sau mai mult, după gust
  • 3 l de apă

Cum se face sucul de trandafiri

  1. Avem nevoie de petale de trandafir parfumate, pentru suc.  Spălăm trandafirii sub jet de apă, pentru a îndepărta insectele și praful. Îndepărtăm petalele de pe codița trandafirului și le așezăm într-un borcan mare.
  2. Adăugăm zeama de la o lămâie, zahărul, apoi adăugăm apa. Lăsăm borcanul la soare acoperit cu o farfurioară sau o bucată de pânză. Este important ca aerul să poată pătrunde în borcan. Procesul de preparare durează 3 zile, sau mai mult, în funcție de cât de cald este afară. Zilnic putem amesteca ușor în borcan, dar nu este obligatoriu.
  3. Gustăm sucul și dacă este gata, ușor acidulat și parfumat, îl strecurăm și îl păstram în frigider. Trebuie consumat în următoarele câteva zile.

Pofta buna!

One Comment

  1. Astancai Mihaela

    Cred că e minunat de parfumat și răcoritor!

Spune-ne parerea ta