Dovlecei la grătar- rețeta video

dovlecei la gratar

Dovleceii la grătar pot fi o garnitură pentru preparate din carne sau o gustare delicioasă vegetariană sau de post. De exemplu sunt minunați pe pâine prăjită tot pe grătar, stropită cu ulei de măsline extravirgin și aromată cu puțină salvie.


Eu am folosit o plită de fontă așezată pe grătar, dar se găti direct pe grill sau chiar pe tigaia grill. Ceapa verde de deasupra e opțională, dar dacă vreți se poate înlocui cu chives sau chiar cu usturoi verde. De asemenea uleiul de măsline poate fi înlocuit cu orice ulei vegetal vă place, dar gustul nu va mai fi același.

Este important ca focul sub grătar să fie potolit. Jarul este perfect atunci când cărbunii încinși sunt acoperiți cu un strat subțire de cenușă.

REȚETA VIDEO DE DOVLECEI LA GRĂTAR

Ingrediente

 • 1-2 dovlecei
 • sare
 • puțin ulei de măsline
 • opțional chives sau ceapă verde

Cum se fac dovleceii la grătar

 1. Tăiem dovleceii felii de 1/2 cm. Feliile pot fi și mai groase dacă vă plac, dar va trebui să le lăsați mai mult pe grătar.
 2. Asezonăm dovleceii cu sare și îi stropim cu puțin ulei de măsline.
 3. Îi așezăm pe grătarul încins și îi lăsăm jumătate de minut pe fiecare parte. (Timpul poate fi diferit în funcție de cantitatea de jar și distanța până la sursa de căldură) Dungile rămase de la grătar trebui să fie maro- arămii și nu negre. Nu trebuie să ardem dovleceii, pentru că vor primi un gust rău. Afumat nu înseamnă ars.
 4. Pentru a obține acele frumoase dungi de la grătar, în formă de romburi, întoarceți încă odată feliile de dovlecei, rotindu-le la 45 de grade. Mai lăsați-le 15-20 dde secunde apoi le puteți lua de pe grătar.
 5. Presărați deasupra ceapă verde tăiată mărunt și serviți imediat.

Poftă bună!

3 Comments

 1. Nu doar o garnitura buna, ci si o gustare rapida, mai ales dupa sarbatorile pascale:)!

 2. ceva mujdei ? Hmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!

Spune-ne parerea ta