Pizza Margherita – rețeta video

PIZZA MARGHERITTA

Pizza Margherita, deși s-a numit așa mult mai târziu este una din cele mai vechi rețete de pizza. Chiar dacă vi se pare „săracă“ în ingrediente, gustul ei este unic în acestă formă și merită să o încercați măcar odată. Secretul ei este să folosiți ingrediente de cea mai bună calitate. Roșiile proaspete și mozzarella (dacă se poate din lapte de bivoliță) sunt foarte importante. Nu vom folosi sub nicio formă ketchup. Busuiocul poate fi uscat, dar dacă aveți proaspăt este și mai bine.

Pentru un aspect cât mai autentic, este indicat să întindeți aluatul doar cu degetele, nu așa cum am făcut eu, cu sucitorul, și să păstrați o margine a aluatului puțin mai groasă. Dacă reușiți să o coaceți și într-un cuptor cu lemne…. veți atinge perfecțiunea.


REȚETA VIDEO DE PIZZA MARGHERITA CU ROȘII,  MOZZARELLA ȘI BUSUIOC


Ingrediente

 • 500 g făină
 • 7 g drojdie
 • 2 lingurițe sare
 • 300 ml apă
 • 1 linguriță zahăr
 • 2 linguri ulei de măsline extravirgin (opțional)
 • mozzarella proaspătă (minim 200 g)
 • 2-3 roșii decojite șui pasate
 • sare, piper după gust
 • busuioc uscat și/sau proaspăt

Cum se face pizza margherita

 1. Amestecați făina cu drojdia uscată, zahăr, sare, 2 linguri de ulei de măsline si 300 ml apă călduță. 
  Uleiul de măsline nu este obligatoriu. Dacă folosiți drojdie proaspătă, cantitatea este de 25 de grame și înainte de a o amesteca cu făina, înmuiați-o 10-15 minute cu puțină apă călduță (nu fierbinte) și  lingurița de zahăr
 2. Frământați până când obțineți un aluat elastic. mai adăugați câte puțină făină dacă este nevoie. Lăsați aluatul la dospit 30 de minute, acoperit cu un prosop sau o folie de plastic, într-un loc călduț.
 3. Împărțiți aluatul în bucăți, în funcție de mărimea tăvii, apoi întindeți-le în foaie subțire (sau mai groasă, după preferințe). Țineți cont că va crește puțin la copt. Îl puteți întinde atât cu sucitorul cât și cu mâinile.
 4. Întindeți pe blat un strat generos de roșii pe care le-ați decojit si pasat cu puțină sare și eventual piper. Așezați deasupra mozzarella și presărați busuioc. Se poate stropi cu puțin ulei de măsline pentru aromă, dar nu este obligatoriu. Dați la cuptor pentru 12-15 minute, în funcție de grosimea blatului. 
  Dacă preferați un blat mai gros, este recomandat să introduceți pizza în cuptor fără mozzarela, iar apoi, la jumătatea timpului de coacere să scoateți pizza și să adăugați mozzarella. În acest fel veți evita uscarea ei.

Poftă bună și nu uitați să vă înscrieți la canalul meu de Youtube, dacă vreți mai multe rețete video!

PIZZA MARGHERITTA 2

Spune-ne parerea ta